Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgårdens ilska – efter domarbeslutet

Robert Ohlsson reagerade i båset.Foto: C MORE
Situationen som gav utvisningFoto: C MORE

Djurgården föll med 4-1 borta mot Färjestad. 

I den första perioden rasade Dif över ett bortdömt mål.

– Den är felaktigt dömd. Herregud, säger tränaren Robert Ohlsson i C More.

Lördagen kunde inte ha börjat bättre för Djurgården som först fick se herrlaget i fotboll vinna SM-guld efter en stark upphämtning i Norrköping och sedan följde damlaget i ishockey upp med att vinna hemma mot Leksand med 3-1 och befästa sin plats i tabelltoppen av SDHL.

Men för herrlaget i SHL är det mörkt just nu. Inför matchen hade laget inte tagit en trepoängare sedan den 19 oktober, och bara vunnit en av de fyra senaste matcherna vilket gjort att laget tappat många placeringar i tabellen. 

Och kvällens match mot Färjestad började även den becksvart när Per Åslund efter bara ett par minuters spel kunde ge Färjestad ledningen i powerplay. Djurgården reste sig dock efter målet och tog över spelet vilket i slutet av perioden gjorde att en puck hamnade i mål vilket betydde kvitterat till 1-1 när Patrik Berglund vispade in en retur. 

Glädjen blev däremot kortvarig när domarna i stället för mål dömde utvisning till Robin Norell för en situation som skedde utanför spel en stund innan målet.

Rasar mot domslutet: ”Herregud”

När Djurgårdens tränare Robert Ohlsson fick kommentera situationen inför den andra perioden riktade han stark kritik mot domaren.

– Den är felaktigt dömd. Det är Olofsson som håller i Norells klubba. Spelet fortgår i sju, åtta, sekunder innan vi gör mål. Sjöberg dömer den med ryggen emot i den situationen. Herregud.

Färjestad vann med 4-1.