Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Djurgårdens glädje – Högström återvänder

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN

Glädjebesked för Djurgården inför nästa säsong.

Backstjärnan Marcus Högström, 30, återvänder till klubben.

– Det känns så klart fantastiskt, säger han till klubbens hemsida

Marcus Högström lämnade Djurgården för att testa lyckan i NHL och Calgary Flames den gångna säsongen. Men säsongen gick inte som Högström tänkt sig. Skador satte stopp för NHL-drömmen, och totalt blev det bara tolv matcher i farmarlaget Stockton Heat.

Nu har backen fattat ett beslut om framtiden. Det blir inte spel i Nordamerika eller någon annan stans i Europa - han återvänder till SHL och Djurgården. 

– För att göra en lång historia kort var jag inte beredd att börja i AHL och kriga mig upp, utan ville ha en rimlig chans från dag ett. Då tyckte jag att det var bättre att starta här i Djurgården och se till att vinna det där SM-guldet som vi alla längtat efter, säger han.

Marcus Högström återvänder till Djurgården

För Högström blir återkomsten till Djurgården starten på en tredje sejour i klubben. Under året han var borta gick Djurgården till SM-final - men där blev Frölunda för svåra. Nu hoppas Marcus Högström att han kan vara med och vinna klubbens första SM-guld sedan 2001. 

– Det känns som ett väldigt starkt lag. Vi pratar egentligen i många år om att sikta på att vinna, nu är hela mentaliteten att vi ska vinna. Inte kanske, hoppas eller vill. Så hoppas jag att vår mentala inställning blir framöver, säger Marcus Högström.