Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgårdens drag – lånar Berglund

Berglund i Almtunadressen
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Emil Berglund tillsammans med sin far Charles Berglund
Foto: BENKT EURENIUS / EURENIUS BENKT DN PRESSENS BILD

Djurgården behöver spelare att fylla ut truppen med.

Nu lånar man in Almtunas lagkapten, Emil Berglund, under två matcher.

”Djurgården har med grund i skadeläge i herr- och J20-lag kommit överens med Almtuna om ett korttidslån av Emil Berglund”, skriver klubben på sin hemsida.

Berglund som är son till Djurgårdens klubbikon Charles Berglund, har inte spelat för Djurgården som senior. Istället har han representerat Timrå under större delen av sin karriär, där han kom upp genom hockeygymnasiet.

Men de senaste två säsongerna har det blivit spel i Almtuna, där han också fått igång som poängproduktion ordentligt, jämfört med i Timrå. Han spelar en helt annan roll för Uppsalalaget, där han är lagets kapten.

Nu väntar SHL-spel med Djurgården. Men bara under de två kommande matcherna, då Djurgården ställs mot Växjö på torsdagen och samma motstånd på lördag.

I motsatt riktning skickar Djurgården centern Oscar Bjerselius. För att Almtuna släpper Berglund så innebär det att Bjerselius blir ”namngiven spelare” vilket gör att han som junior kan gå fritt mellan klubbarna.

Johansson och Svensson halvtidssummerar: