Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

”Det var underbart att kliva in i Globen i kväll”

Publicerad

Än lever finaldrömmen för Djurgården.

Laget besegrade Skellefteå med 2-1 inför ett fullsatt Globen på onsdagen – och förlänger semifinalserien ytterligare.

– Det var underbart att kliva in i Globen i kväll, säger William Lagesson.

– Lyckorus i hela kroppen, säger matchhjälten Patrik Lundh.

Precis som i måndagens match var det Skellefteå som kom ut starkast i den femte semifinalmatchen som avgjordes inför ett fullsatt Globen.

Bortalaget satte rejäl press på Adam Reideborn i Dif-kassen, som fick jobba hårt för att hålla nollan. Men Djurgården åt sig in i matchen, och Reideborn såg ut att kunna hålla nollan två perioder ut – liksom Joni Ortio i Skellefteå-målet.

Men med knappt tre minuter kvar av den andra perioden tystnade Globen. Efter en rörig situation framför Djurgårdens mål kunde Tim Söderlund trycka in sin egen retur till 0-1.

Men Djurgården hittade nya krafter i den sista perioden.

Först hade Jonathan Davidsson en puck i mål – men eftersom han tryckte in den med handen dömdes det bort.

Djurgården vinner efter stort drama

Men bara två minuter senare kom kvitteringen, när Linus Hultström skickade in 1-1. Och kort därefter kunde Djurgården ta ledningen, när Patrik Lundh skickade in en retur från Marcus Högström. Situationen videogranskades för misstänkt spelare i målgården – men beslutet på isen kvarstod och målet godkändes.

– Vi kan säga vad vi vill om situationen, men det är ett mål. Jag måste se till att vara starkare och inte bli inknuffad. Jag tänker inte på det nu, vi måste gå vidare, säger Mark Katic om den stökiga situationen.

Gustav Possler hade möjlighet att fastställa slutresultatet till 3-1 i öppen kasse – men missade. 

I stället jagade Skellefteå viltsint efter en kvittering, och med bara sekunder kvar hade Bud Holloway ett livsfarligt läge för att kunna ta matchen vidare till förlängning. 

Kalabalik på slutsignal

Men matchen slutade 2-1 – och det står nu 3-2 i matcher till Skellefteå.

– Skellefteå får lite momentum i början och det stör oss lite tycker jag, sen kommer vi i gång i andra och i tredje börjar vi få upp farten ordentligt. Vi maler på och det är tajt in i slutet. Skönt att vi vinner den här , den känns rättvist sett till hur det sett ut senaste matcherna, säger William Lagesson efter matchen.

Matchhjälten Patrik ”Peppe” Lundh:

– Vi ska vända den här serien, så är det bara. Vi har inte gett upp det här.

Lundh hyllar fansen och stödet i Globen efter den dramatiska segern.

– Ett magiskt mål, det blir ett lyckorus i hela kroppen när man får hjälpa laget att vända matchen. Inför ett fullsatt Globen finns det inte så mycket bättre att få vara med om som hockeyspelare, säger han.

”Nya tag på fredag”

På slutsignal uppstod ett stort bråk mellan spelarna på isen. Jesper Olofsson sköt efter slutsignal – och det blev irriterad från Djurgårdshåll. Även Olofsson själv var uppeldad och skrek mot Dif-spelarna.

Marcus Högström var en av dem som konfronterade Olofsson.

– Han kommer gärna in efteråt. Det är sådant som händer, nya tag på fredag, säger Olofsson.

 

MISSA INGET: Få senaste nytt om ditt favoritlag i SHL – direkt i Messenger. 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i SHL 2018 – datum och resultat. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag