Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården: "Vi blev chockade, inte rimligt"

Foto: Peter Skaugvold
Foto: Peter Skaugvold

Djurgården får klara sig utan sin storstjärna Patrick Thoresen ett bra tag.

Norrmannen stängs av i sju matcher (5+2) för sin tackling på Jacob Micflikier.

– Vi blev chockade, det är inte rimligt, säger sportchefen Joakim Eriksson.

På tisdag tar Djurgården emot formstarka HV 71 hemma på Hovet i Stockholm. Men de kommer att få ta sig an smålänningarna utan två av sina forwards.

Robin Alvarez är inte spelklar efter smällen han fick av Luleås Ilari Melart i lördags. Dessutom så kommer storstjärnan Patrick Thoresen inte att vara tillgänglig för spel - och matchen mot HV blir bara den första av många då Djurgården kommer att sakna sin stjärna.

Norrmannen anmäldes till disciplinnämnden efter sin tackling på Jacob Micflikier i lördags - och nu stängs han av i sju matcher, varav två omvandlas till böter.

Sportchefen Joakim Eriksson är allt annat än nöjd med det beslutet.

– Vi var förberedda på att få en avstängning utifrån den hårdare bedömningen, men vi var inte förberedda på ett sånt allvarligt straff. Det tog oss lite på sängen, vi blev allvarligt talat chockade, säger han.

"Kan bara föreställa mig"

Även Ilari Melart stängs av för sin tackling på Robin Alvarez. Han får tre matchers avstängning, varav en omvandlas till böter.

– Jag hade förväntat mig samma straff som Melart. Jag är medveten om att vi gör hårdare bedömning på huvudtacklingar, men det är inte för inte som vi i Djurgården gör koppling till fjolåret när Johan Forsberg hoppar in en armbågstackling på Daniel Fernholm och han faller medvetslös ner, och vi sätter straffet som han fick i relation till det här, säger Eriksson.

– Vi tycker inte att det är rimligt utifrån att tacklingen knappt träffar på killen och killen är i fullt spelbart skick resten av matchen. Vi accepterar en avstängning, vi accepterar att det är en hårdare bedömning på den här typen av tacklingar, men vi tycker att det är ett för hårt straff.

Hur reagerade Thorsen?

– Jag har inte hunnit prata med honom. Jag kan bara föreställa mig hur han reagerade, han var också inställd på en avstängning, men inte är så här grov.

Kommer möblera om

Tränaren Hans Särkijärvi sa till SportExpressen i går att han räknade med att Thoresen skulle bli avstängd och att han planerar att möblera om rejält i sin uppställning.

– I så fall kommer vi nog att göra om i gruppen. Ganska mycket till och med. Vi har inte bestämt vad och hur, men det blir nog en del rockader, sa han.