Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården värvar Press från Södertälje

Robin Press.
Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Robin Press åkte ur Hockeyallsvenskan med Södertälje.

Enligt uppgifter till SportExpressen är backen nu klar för Djurgården.

– Jag kommer spela i SHL. Klubben kommer gå ut med det snart, säger Robin Press till SportExpressen.

När Södertälje SK ramlat ur Hockeyallsvenskan efter en tuff säsong med flera tränarbyten är Robin Press en av spelarna som lämnar klubben.

Enligt uppgifter till SportExpressen är det Djurgården och SHL som väntar för den 20-årige backen som stod för 30 poäng på 51 matcher under förra säsongen.

– Det blir SHL. Man får försöka blicka fram, även om det är svårt så gäller det att ladda om. Man måste träna och så där så man kan inte deppa hur länge som helst även om det känns tungt nå så klart så har man ju mer hockey framför sig, säger Robin Press.

"Snack fram och tillbaka"

Press imponerande spel från blålinjen under den gångna säsongen och drog till sig intresse från andra klubbar redan under vintern.

Redan under säsongen var Robin Press på väg till Djurgården med då ville Södertälje inte släppa den poängstarke backen med tanke på klubbens prekära läge.

Nu ska parterna vara överens enligt uppgifter till SportExpressen. Press blir då den andre ur familjen att representera klubben då Robins syster Ida spelar i klubbens damlag.

– Det har varit lite snack fram och tillbaka, men klubben kommer gå ut med det snart. Jag vet faktiskt inte riktigt hur lång tid det tar, säger Robin Press

Är det Djurgården som är klubben?

– Så länge inte klubben går ut med det så vill inte jag göra det åt dem heller, men jag kommer spela i SHL.

"Inga kommentarer"

Djurgårdens sportchef K-G Stoppel är fåordig när det kommer till Robin Press.

"Har inga kommentarer i ditt ärende", skriver han i ett sms till SportExpressen.