Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården vann – efter Holtz show

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Alexander Holtz måltorka är över.

18-åringen gjorde två mål, och bjöd på ett klassanfall i samarbete med William Eklund, när Djurgården besegrade Frölunda.

– Det är något att bygga vidare på helt klart, säger Holtz.

Sju raka matcher utan puck i nät. Det var Alexander Holtz facit inför lördagens möte med serieledarna Frölunda. En match han visade upp fin form i.

Strax före första periodpausen fick Holtz bra skottläget centralt i banan – och satte den högt bakom Niklas Rubin. 

Tvåan kom i den andra perioden. Då fick han tacka kollegan William Eklund som stod för en fantastik framspelning. Eklund satte pucken bakom ryggen och lyckades grundlura Niklas Rubin i Frölundas mål.

– Det är så klart jätteskönt, speciellt när man inte gjort mål på några matcher. Det blev två i dag, det är något att bygga vidare på helt klart, säger Holtz.

Första segern på bortaplan

Men hemmalaget skulle komma tillbaka. I en kontring spelade Nicklas Lasu fram till en påpasslig Mats Rosseli Olsen som höll sig framme. Och i den tredje perioden var det Theodor Lennström som i powerplay lyckades kvittera.

Djurgården skulle avgöra. Den här gången var det William Eklund själv som avslutade. Via Theodor Lennströms ben ställde han Niklas Rubin och skrev slutresultatet till 3-2 i Djurgårdens favör. Segern var lagets första på bortais den här säsongen.

Vad har varit anledningen till att ni haft så svårt borta?

– Jag har inget riktigt svar på det, vi har funderat allihopa varför det inte fungerat på bortaplan. Men i dag var ett steg på vägen i dag, det gäller att fortsätta jobba därifrån, säger Alexander Holtz. 

Tränaren Robert Ohlsson efter den viktiga segern:

– Jag är jätteglad, det var otroligt längesen vi vann på bortaplan. Trodde knappt vi kunde göra det längre. Men jobbar man hårt och vill något tillräckligt mycket kan man uppnå saker.

Hockeyjuryn: ”Det vore direkt förödande för Leksand”