Lukas Vejdemo firar sitt mål Foto: Christine Olsson/TtLukas Vejdemo firar sitt mål Foto: Christine Olsson/Tt
Lukas Vejdemo firar sitt mål Foto: Christine Olsson/Tt
Foto: Johanna LundbergFoto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg
Foto: Christine Olsson/TtFoto: Christine Olsson/Tt
 Foto: Christine Olsson/Tt

Djurgården vann den första åttondelsfinalen

Publicerad

Djurgården vann den första åttondelsfinalen mot Brynäs efter sju sorger och åtta bedrövelser.

Trots ledning med 3-0 och 4-1 lyckades gästerna tvinga fram förlängning.

Efter 95 minuters spel avgjorde Lukas Vejdemo när han petade in 5-4.

– Jag hade tippat på en del men inte just på honom, säger tränaren Hans Särkijärvi efter matchen.

Djurgården hade ett järngrepp om den första åttondelsfinalen mot Brynäs.

Hemmalaget körde över gästerna med 3-0 i första perioden när Bernhard Starkbaum gjorde bort sig gång på gång.

Men såväl Starkbaum som utespelarna spelade upp sig rejält i andra perioden. Gästerna hann reducera till 1-3 i första – och i andra fixade Sondre Olden och Jörgen Sundqvist 3-4. Och i tredje perioden kvitterade Marc-Anthony Zanetti till 4-4.

Det tvingade fram en dramatisk förlängning.

Djurgården dominerade den första förlängningsperioden med flera powerplay. Bland annat sköt Patrick Thoresen i ribban. I andra förlängningsperioden var spelet jämnare – men Djurgården lyckades dra det längsta strået.

"Jätteskönt"

Daniel Brodin hittade fram till Lukas Vejdemo med en briljant framspelning bakom målet – och 20-åringen kunde lägga in pucken i nättaket till matchvinnande 5-4.

– Jätteskönt. Vi sa alla på bänken att någon skulle kliva fram. Jäkligt roligt att göra det, säger Vejdemo till C More.

– Vi hade bra tryck och kändes starka. Den dök upp framför mål. Jag fick med mig pucken på skridskon och satte pucken rakt upp, fortsätter han.

Matchen pågick totalt i 95 minuter.

– Matchen började riktigt dåligt och jag kan inte riktigt svara på varför. Det är under all kritik. Sedan är vi bättre och får rättvis 4-4. Det kändes som det kunde gå åt vilket håll som helst, säger Thomas "Bulan" Berglund efter matchen.

– Det är klart det är tufft att förlora. Vi kände att vi gjorde en bra avslutning och kommer att ta med oss det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag