Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Djurgården vände och vann efter offsidemål

Djurgården har kvitterat i matchserien mot Färjestad efter att ha vänt ett 0-2 underläge till seger med 5-3. Snackisen efteråt var Djurgårdens kvitteringsmål då det var ett offsidemål. 

– Vi skriker på domarna och ser på jumbotronen att det är offside. Det är en jävla låg nivå alltså, säger Joakim Nygård. 

I den första semifinalen vann Färjestad mot Djurgården med hela 5-2 efter att ha totalt dominerat i stora delar av matchen. 

Under måndagskvällen var det dags för den andra semifinalen på ett fullsatt Hovet. Och det skulle inte börja bra för stockholmarna i den här matchen heller. Efter den första perioden var det mållöst, men i den andra skulle det bli annorlunda. 

Färjestad ledde med 2-0 efter halva andra perioden spelat. Målskyttarna hette då Michael Lindqvist och Marcus Nilsson. Hemmalaget Djurgården i gungning. 

Jacob Josefsson lämnade isen

Djurgården reducerade innan den första perioden var slut via Linus Hultström i powerplay. 

I tredje perioden fick Djurgårdens Jacob Josefson en tryckare av Färjestads Linus Johansson, där Josefsson flög in i sargen. Han vek ihop sig glidandes ut mot avbytarbåset. Efter någon minut tvingades han lämna rinken.

– Jag känner Linus Johansson, han är en schyst spelare.

– Vi vet inte hur det är med Jacob, men han kommer inte träna i morgon, säger Robert Ohlsson, tränare i Djurgården.

Josefson hävdar något helt annat

Med tanke på Djurgårdens skador som drabbat laget hade inte Robert Ohlsson något bra scenario framför sig om nu Josefsson skulle bli fortsatt borta. 

– Det är inget drömscenario, säger han.

Men när SportExpressen mötte Jacob Josefson utanför omklädningsrummet, hävdade han något helt annat om sin situation.

– Jag mår bra, det är lugnt, hävdade Josefson.

Kvitterade via offsidemål 

Sedan skulle ett märkligt kvitteringsmål komma i andra perioden.

Emil Bemström tog pucken in i anfallszon med Daniel Brodin framför sig. Bemström fortsatte att avancera mot mål och sköt till slut den viktiga kvitteringen för hemmalaget. Men lagkamraten Daniel Brodin var tydligt offside när Bemström tog pucken över blålinjen. 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Djurgården Hockey – direkt i Messenger 

 

”Solklar offside”

Färjestadsspelarna var inte nöjda med att målet godkändes och även kommentatorerna Niklas Wikegård och Lasse Granqvist påpekade offsiden i C More:s sändning. 

– Det är en solklar offside. Det är en decimeter på fel sida, sade Lasse Granqvist. 

– Det är klart att det är offside, fyllde Niklas Wikegård på. 

Djurgården skulle fullborda sin vändning när Linus Hultström gjorde sitt andra mål för kvällen. 3-2 till hemmalaget och Färjestad var tvungna att resa sig. 

Värmlänningarna lyckades dock inte resa sig. Djurgården kunde göra både 4-2 och 5-2 via Robin Norell och den före detta Färjestadsspelaren Dick Axelsson som gjorde sitt mål i öppen målbur.

”Jävla låg nivå”

Matchen skulle till slut sluta 5-3 efter reduceringsmål av Michael Lindqvist.

– Vi påtalade att det var offside. Men jag tycker inte det avgör matchen. Det startade i slutet av andra perioden hur vi spelade, säger Johan Pennerborn. 

Joakim Nygård var inte nöjd efter offsidemålet. 

– De får ett offsidemål, det studsar inte med oss. Det ska väl inte vara så svårt att titta på målet eller? Vi skriker på domarna och ser på jumbotronen att det är offside. Det är en jävla låg nivå alltså, säger han. 

Nästa match spelas på onsdag i Karlstad. 

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Färjestad – direkt i Messenger