Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården tog viktig seger i bottenmötet

Djurgården tog en viktig seger.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jimmy Andersson i LHC.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Efter coronauppehåll och sviktade form bröt Djurgården en dyster trend. I bottenmötet mot Linköping bjöd Stockholmarna på målkalas när man vann med 6-2 efter två mål från nyblivne 18-åringen William Eklund.
– Det var smärtsamt i dag, säger LHC-kaptenen Jonas Junland. 

När Djurgården tog emot Linköping under torsdagen var det ett möte mellan två lag som halkat efter i både matcher och poäng på grund av coronautbrott. Det var Djurgården, som förlorade sin första match på tre veckor i tisdags, kopplade tidigt grepp.

Ledningsmålet kom efter fyra minuter när William Eklund utnyttjade en kontring på bästa sätt och tryckte in ett rappt skott i bortre hörnet. Hemmalaget satte även 2-0 efter en första period där Stockholmarna hann avlossa hela 20 skott mot Jussi Rynnäs i  LHC-målet.

Rynnäs kväll tog sedan slut i inledningen på den andra perioden. När Jesper Pettersson fick pucken vid den vänstra tekningscirkeln och tryckte in 4-1 i en lucka vid den första stolpen byttes målvakten ut. Men det hjälpte föga för Linköping. 

”En brutalt ärlig sport” 

Efter uppehåll och sviktande form bjöd Djurgården till slut på ett målkalas när man vann med 6-2 och tog tre viktiga poäng. 

– Det var skönt, vi har haft bra insatser men inte fått de poängen vi förtjänat. Vi hade inte lika djupa dalar som tidigare matcherna och jag tyckte det kändes mer stabilt, säger Djurgårdens lagkapten Jakob Josefson. 

Linköpings tunga svit på bortaplan håller i sig där laget fåt fortsätta jaga sin första seger.

– Hockey är en brutalt ärlig sport. Vi förtjänar inte att vinna som vi spelar de två första perioderna, säger tränare Bert Robertsson.

Sågningen: ”Helt enkelt för dåligt” 

Från Linköpings lagkapten Jonas Junland var det ord och inga visor efter storförlusten.

– Vi är inte ödmjuka i vårt spel och det är mycket slarv. Vi har inte den extra viljan. Det var smärtsamt i dag, säger Junland och fortsätter:

– När vi gör 2-1 kan vi ta oss in i matchen, men då släpper vi in två väldigt tveksamma mål som Djurgården får göra alldeles för enkelt. Det ska inte få fungera så... Har man 4-1 i baken är det svårt att komma tillbaka.

 Ni ligger fortsatt näst sist. Hur jobbigt är det?

– Vi har ju bara spelat tio matcher så det är långt kvar, men vi måste hitta en jämnhet och ett bättre spel som sitter. Det kan inte vara upp och ner. Så som vi spelar i dag räcker det inte alls. Det är för dåligt. Ja, det är helt enkelt för dåligt!

Vad kan du som kapten göra för att vända på skutan?

– Det som är tråkigt är att vi spelar så dåligt kollektivt, vi är inte bra som ett lag. Vi måste spela bättre. Vi kan inte skylla på någon, utan detta var en väldigt dålig laginsats. En plattmatch!