Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Djurgården vann i sudden – säkrade andraplatsen

Publicerad

Djurgården gick upp i en tidig tvåmålsledning borta mot Örebro. 

Sedan tappade stockholmarna matchen – och en förlust hade gett Frölunda andraplatsen. 

Men Djurgården redde ut stormen och vann till slut i förlängning. 

Nu väntar Luleå, HV 71 eller Linköping i kvartsfinal.

Djurgårdens förutsättningar inför den sista omgången av SHL var tydliga. Poäng borta mot Örebro, oavsett resultat mellan jagande Frölunda och Brynäs, skulle innebära en säkrad andra plats. 

Frölunda gjorde vad man kunde hemma på Scandinavium och utklassade Brynäs med hela 8-3. Djurgården inledde starkt på Behrn Arena. Axel Jonsson Fjällby vispade in ledningsmålet efter 3.19 på matchuret. 

Kort efter målet bytte Djurgården målvakt då Joachim Eriksson och Adam Reideborn ersatte i målet. Tio minuter senare kom också 2-0 genom Linus Hultström. 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i SHL 2018 

Djurgården pressade mot slutet

Örebro vaknade till i den andra perioden och kunde med Nick Eberts 2-1 ta sig tillbaks in i matchen. Matchen fortsatte vara tät men Djurgården höll ut till den andra periodpausen. 

Men i tredje perioden var Örebro i kapp. Joakim Andersson satte kvitteringen 6.54 och därefter var Djurgården stundtals under hård press. 

Men laget laget kunde reda ut stormen och den poäng som innebar säkrad andra plats var ett faktum. Det blev 2-2 vid full tid. 

Under förlängningen avgjorde Djurgården matchen med ett snyggt mål av Patrik Lundh. De två poängen innebär att Djurgården slutar på 95 poäng och på andra plats i årets SHL-tabell. 

Så spelas SHL-slutspelet

KVARTSFINALER

Frölunda - Malmö Redhawks

Skellefteå AIK - Färjestad

Växjö - Vinnare åttondelsfinal (sämst rankad)

Djurgården - Vinnare åttondelsfinal (bäst rankad)

 

ÅTTONDELSFINALER

Luleå-Brynäs

HV 71-Linköping

LÄS MER: Kvalet till SHL 2018 – så fungerar det

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag