Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgården slog Leksand borta – Lian Bichsel tacklades

Viktig seger i bottenstriden – vann med 4-2 på bortais
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

LEKSAND/STOCKHOLM. Djurgården tog en tung seger borta mot Leksand. 

Läget i bottenstriden är dock oförändrat efter att även Timrå och Malmö vunnit sina matcher. 

Samtidigt drabbades Leksand av ett tungt avbräck när 17-årige Lian Bichsel, som bevakades av NHL-scouter, tvingades utgå efter en tuff tackling. 

– Jag väljer att inte kommentera den, säger Leksands tränare Björn Hellkvist.

Djurgården har stått för en rejäl uppryckning de senaste veckorna och reste under torsdagen till Leksand med tre raka segrar. Lika många trepoängare hade Stockholmslaget tagit på bortaplan inför torsdagens möte. 

Men det var hemmaläget som började bäst när Mikael Ruohomaa sköt in 1-0 i den andra perioden. Djurgården kunde dock svara kort därefter när det kanadensiska nyförvärvet Emile Poirier satte sitt första SHL-mål. 

I början av den andra perioden drabbades Leksand av ett avbräck när 17-årige Lian Bichsel tacklades in i sargen av Tim Söderlund. Djurgårdsspelaren visades ut för sitt tilltag och den unge schweizaren, som enligt Aftonbladet bevakades av flera NHL-scouter under kvällen, lämnade för omklädningsrummet och återvände inte till isen. 

– De dömer vad de vill, det är ju så, säger Björn Hellkvist i C More.

Leksandstränaren var än mer fåordig på den efterföljande presskonferensen. 

– Jag väljer att inte kommentera det. 

– Vi har inget nytt att komma med. Han ska genomgå en ny undersökning i morgon, säger fysioterapeut Per-Ivar Andersson efter matchen.

Djurgården slog Leksand borta

I den andra periodens slutminuter hettade det till rejält målmässigt. 

Marcus Sörensen gav Djurgården ledningen med 18.00 på klockan – och bara 17 sekunder senare hade Niclas Bergfors utökat till 1-3 efter slarv av Leksand framför egen kasse. 

Och 23 sekunder därefter hade Patrik Zackrisson reducerat till 2-3.

Med mindre än sex minuter kvar att spela utökade Eric Gelinas till 2-4, vilket också blev slutresultatet. 

Viktiga poäng för Djurgården i bottenstriden – men samtidigt vann även Timrå och Malmö sina matcher vilket innebär att dramatiken fortsatt lever i allra högsta grad. 

– Jag lyfter på hatten till Djurgårdens tredje period, de stänger ner det bra. Vi skapar inte tillräckligt för att göra mål, säger Björn Hellkvist.

Rakhshani: ”Inget att fira”

Djurgården är bara fyra poäng från slutspel, men fortfarande på negativ kvalplats. Men Rhett Rakhshani vill inte spekulera i hur SHL-dramat kommer sluta.

– Jag ser fram emot vår träning. Sedan ser jag fram emot vår match på lördag. Sedan ser jag fram emot återhämtning på söndag.

Ett steg i taget alltså?

– Ja, det är det enda sättet att göra det nu. Om vi tittar för långt bakåt kommer det påverka vår mentalitet. Om vi tittar för långt framåt kommer det också att påverka vår mentalitet. Vi måste vara i nuet och just nu räknas varje byte och varje träning. Det är så jag tar mig an situationen. Det har jag lärt mig genom erfarenhet.

Är det därför du är mer fokuserad än glad nu efter segern mot Leksand?

– Jag har faktiskt inte riktigt tid att fira något nu (skratt). Det finns faktiskt inget att fira än. Det var bara ett steg till i rätt riktning. Jag är väldigt stolt över den här gruppen, men jobbet är inte färdigt än. Punkt slut.

Se något mer:

Frida Karlsson är tillbaka i världscupen