Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Tog första segern – på nästan två år

Publicerad
Uppdaterad

Djurgården i väg spöket och tog sin första seger mot Linköping på nästan två år.

Samtidigt uppmärksammades Andreas Engqvist för sin 200:e match i djurgårdströjan.

– Jag vet inte vad rehab-teamet gjorde med honom under de där tre-fyra veckorna. Han är en riktigt skicklig ishockeyspelare, hyllar tränaren Robert Ohlsson efter matchen.

Djurgården har haft det otroligt svårt mot Linköping i SHL.

Inte sedan den 28 januari 2016 hade de besegrat östgötarna, som hade sex raka vinster mot Djurgården inför kvällens match på Hovet i Stockholm.

Och det började dystert för Djurgården.

Eddie Larsson prickade in 0–1 ur svår vinkel i power play.

Då vaknade Djurgården.

Skyttekungen René Bourque sprätte in kvitteringen, och JVM-aktuella Marcus Davidsson pangade in ledningsmålet kort där efter, serverad av brodern Jonathan Davidsson.

Spöket borta - Djurgården befäster tredjeplatsen

Åskådarna på Hovet fick ett drama serverat.

Matchen var jämn och tät, men där Linus Johanssons styrning till 6–3 med fem minuter kvar stängde tillställningen.

Linus Johanssons första mål sedan återkomsten efter diabetesdiagnosen.

– Det var längesen. Det var otroligt skönt, det har gått lite dåligt eller vad man säger... Det har hänt lite saker senaste tiden så det var skönt och bra för självförtroendet.

Du vände det snabbt till något positivt?

– Jag tyckte det var skönt att få reda på det, varför man har känt sig nere och helt tom. Då funderade man om man höll på gå in i någon depression eller något, men det visade sig ju vara rätt logiskt.

Tangnes kritisk mot sina mannar

Linköpings tränare Dan Tangnes var mindre nöjd med sitt lags prestation ute på isen.

– Det tog alldeles för lång tid i spelet med pucken, men även utan. Djurgården var mycket rappare, de spelade i högt tempo. Över 60 minuter är Djurgården steget före i alldeles för många situationer, de vinner fler kamper. Vi har saker att jobba på för att ge oss själva chansen att vinna på lördag mot Färjestad, säger han.

Robert Ohlsson är nöjd med att ha studsat tillbaka efter debaclet borta mot Mora i lördags.

– Jag har gått och väntat på att vi ska få i gång skridskoåkningen och nu tycker jag den var på plats igen. Vi gjorde en bra första period, sen tycker jag andra var ännu bättre, säger han på presskonferensen.

Robert Ohlsson hyllar Andreas Engqvist

Djurgården är seriens bästa hemmalag.

– Vi gillar att spela här i våran kula. Jag gillar att vi tar kommandot, det gör vi ofta på hemmaplan och då blir det vi som styr matchbilden. 

Robert Ohlsson är inte sen med att hylla comebackande Andreas Engqvist efter skadefrånvaron.

– Ante efter skadan… Han var jäkligt bra innan men efter skadan har han lyft ytterligare en nivå, så jag vet inte vad rehab-teamet gjorde med honom under de där tre-fyra veckorna. Han är en riktigt skicklig ishockeyspelare.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag