Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården lånar center från SHL-konkurrenten

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Djurgården har flera tunga namn på skadelistan.

Nu agerar klubben och plockar in Moras norske center Michael Haga på ett tre matcher långt lån.

– Vi tycker att hans spelstil passar bra in med den hockey vi vill spela, säger sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida. 

Den senaste tiden har den digra frånvarolistan i Djurgården utökats med ett par namn sedan Andreas Engqvist skadat sig och Axel Jonsson Fjällby och Marcus Davidsson försvunnit på JVM.

Då agerar klubben genom att plocka in centern Michael Haga från Mora IK på ett tre matcher långt lån.

"Vet inte hur länge han är borta"

– Under veckan som vi precis avverkat använde vi Henrik Eriksson och William Wiå som 4:e center vilket inte är deras naturliga positioner i SHL. Vårt grundspel bygger mycket på skridskostarka, spelskickliga tvåvägscentrar och därför är vi nöjda med att kunna låna in Michael för spel under nästkommande vecka, säger sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Den kommande veckan ställs Djurgården mot Rögle, Örebro och Frölunda.

– Michael är en spelskicklig center och duktig skridskoåkare som gillar att driva spelet. Vi tycker att hans spelstil passar bra in med den hockey vi vill spela och eftersom vi inte vet hur länge Ante (Andreas Engqvist, reds. anm.) blir borta pga. sin hjärnskakning och i och med att Marcus Davidsson spelar i JVM även kommande vecka så kände vi ett behov av att täcka upp centerpositionerna, säger Joakim Eriksson.

Michael Haga har mäktat med ett mål och tre assist under sina 21 matcher under säsongen. Det är andra gången Haga representerar Dif på lån - 2015/2016 gjorde han en match för klubben borta mot HV 71.