Djurgården hoppas på fullsatt mot Leksand

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Joel Marklund

Publikfest väntar när Djurgården tar emot Leksand i Globen i kväll.

I går kväll hade över 12 000 biljetter sålts.

- Jag tror på en härlig inramning, och hoppas att vi kan fylla de sista platserna också, säger Djurgårdens publikansvarige, Jesper Björck.

Inför säsongen valde Djurgården att flytta sina två första matcher mot Leksand från Hovet till Globen. Detta för att dra nytta av de 5000 extra platserna som arenabytet medför. Kvällen innan nedsläpp är matchen nästan utsåld - och Djurgården hoppas på att fylla de sista platserna.

- Det vore roligt, men vi är inte där än. Jag hoppas med lite tillförsikt, säger Jesper Björck.

Enligt Djurgården väntas 1 000 leksandssupportrar ta sig till Globen. Det stora bortaföljet ställer större krav på Djurgårdens organisation, menar Jesper Björck. Bland annat finns det fler publikvärdar på plats jämfört med andra matcher.

- Vi har arrangerat matcher i Globen tidigare, så det borde gå bra, kan jag tycka. Man får vässa på alla nivåer så att man kan ta hand om alla på bästa sätt, säger han.

Problem med AIK

Leksands supporterklubb, Leksand Superstars, har inte arrangerat någon gemensam resa till Stockholm. Trots det väntas bortasektionen fyllas i morgon.

- Vi har nyss haft en storresa i lördags, och det är en onsdagsmatch. Det finns många leksingar i Stockholm helt enkelt, säger Niklas Niva Sjökvist, informationsansvarig hos Leksand Superstars.

När Leksand mötte AIK på annandagen 2013 ville AIK först inte avvara biljetter till bortafansen. Men den problematiken har Niklas Niva Sjökvist inte haft inför kvällens match. Han menar att kontakten mellan supporterföreningen och Djurgården har varit bra.

- Det ska jag credda Djurgården för. De har varit väldigt tillmötesgående. Vi kunde ha fått fler biljetter om vi velat ha det, men vi tackade nej, säger han.

Ingen högriskmatch

I samband med Djurgårdens match mot Eisbären Berlin var det stundtals oroligt på läktarna. Men trots den stora skaran bortasupportrar ser inte Jesper Björck matchen mot Leksand som någon högriskmatch.

- Det är inte jämförbart med ett derby eller så. Det här ska vara en ren publikfest. Jag ser inte några sådana risker, det ska förhoppningsvis vara en rolig tillställning.

Säsongens bästa publiksiffror - hittills

1 Frölunda-Brynäs 9566

2 Djurgården-Växjö Lakers 8094

3 Brynäs-Leksand 7680

4 Malmö-Björklöven (allsvenskan) 7225

5 Linköping-Djurgården 7136