Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Djurgården gör klart med Emil Johansson

Emil Johansson. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Djurgården har gjort klart med den unge hockeybacken Emil Johansson.

19-åringens senaste klubbadress var HV 71.

– Vi är glada att vi lyckats knyta till oss Emil under en säsong som kröntes med landslagsspel, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson i ett pressmeddelande.

Djurgården fortsätter med sitt hockeybygge inför den kommande säsongen.

Emil Johansson har tagit sig via HV 71:s juniorverksamhet till spel i SHL, och gjorde sin andra säsong på seniornivå förra säsongen.

På 50 matcher svarade han för två mål och åtta assist, totalt alltså tio poäng.

"Tog steg varje match"

– Jag växte in växte in i det mer och mer ju längre säsongen gick och tog steg för varje dag och match. Mycket handlade om att jag kände mig trygg i mig själv och hittade mitt spel på ett bra sätt, säger Johansson på DIF hockeys hemsida.

– Det resulterade i att jag fick var med på lite äventyr i slutet av säsongen och testa på spel i Tre Kronor. En väldigt lärorik säsong, helt enkelt.

Johansson har koll på flera djurgårdsspelare sedan tidigare.

Spelat med flera i Tre Kronor

I landslaget har han spelat med Daniel Brodin och Markus Ljungh. Han har även spelat i juniorlandslaget med Adam Ollas Mattsson.

Dessutom har Johansson haft nye Djurgården-tränaren Robert Ohlsson som tränare under ett par veckor under ett landslagsläger.

– Vi är väldigt glada över att lyckats knyta till oss Emil speciellt efter att ha följt Emils utveckling under denna säsong, som kröntes med landslagsspel, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!