Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

Djurgården fällda - av egna taktiken

Publicerad
Uppdaterad
GÄVLE. Här är taktikdraget som ska ta Brynäs till ett nytt slutspel.
Att kopiera delar ur Djurgårdens totalhockey är tränare Niklas Czarneckis nya vapen - och i går gav det resultat när de slog fjolårsfinalisten med 4-2.
- Vi har fördjupat oss väldigt noggrannt i deras spel, säger Czarnecki.
Brynäs hade i våras ingen chans att rubba Dif i SM-kvartsfinalen.
Men i går när det var dags för reprismöte i Läkerol Arena var det i stället Djurgården som hade stora problem med ett hårt arbetande Brynäs som vann enkelt med 4-2.
Enligt Brynäs tränare Niklas Czarnecki och flera spelare har laget i förberedelserna inför den här säsongen specialstuderat Djurgårdens spel - och kopierat delar ur deras lyckosamma anfallshockey. Studierna har handlat om längre videogranskningar och taktikgenomgångar.

Har tittar på anfallsspelet

- Det finns bitar i Djurgårdens spel som är väldigt intressanta. Vi har fördjupat oss väldigt noggrant i deras anfallsspel. Det är inget snack om det, säger Czarnecki och fortsätter:
- De har ett grundspel som inte liknar vårt. Däremot finns det bitar i deras spel som är väldigt intressant.
Vad har ni försökt ta del av för detaljer i deras spel och skjutit in i erat?
- De är konsekventa i "touchspelet" på blå och vill ha ner pucken och sen trycker de på rejält. Sedan har de en strategi att de låser fast genom puckkontroll, säger Czarnecki.
- De är väldigt konsekventa i det här spelet. Även i uppspelet med en touch ner djupt och sedan forecheckar dem.
Målskytten Mads Hansen utvecklar:
- Djurgården var ju väldigt framgångsrika förra året och det är så att vi tagit in saker i deras spel som de var lyckosamma med förra året.

Imponerade på Hardy Nilsson

Backstjärnan Lars Jonsson:
- Djurgården har en lite unik hockey i elitserien.
Hur har ni studerat och kopierat Djurgårdens sätt att spela?
- Vi har kollat på en hel del video och sedan har Niklas (Czarnecki) pratat en del om dem. Vi har inspirerats av dem och försökt tagit in vissa delar i vårt spel. Sen måste man vara realist. Det är svårt kopiera HV:s powerplay men vissa delar går att använda, säger Jonsson.
Djurgårdens tränare Hardy Nilsson gillade vad han såg hos Brynäs:
- Brynäs får väldigt långa anfall på oss väldigt ofta i dag (läs i går), vilket de gör bra, säger Djurgårdens tränare Hardy Nilsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag