Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Doldisen avgjorde för Dif: ”Har väntat länge”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Djurgården har vänt kvartsfinalserien efter andra raka segern mot Skellefteå.

Doldisen Dennis Svensson fastställde slutresultatet 3-1 med sitt första mål för Djurgården.

– Jag har väntat länge på det här, säger han till C More.

Djurgården är ett steg närmare SM-semifinalen. Efter att ha förlorat den första matchen på Hovet kvitterade man uppe i Västerbotten i måndags. 

Och under onsdagskvällen såg stockholmarna till att koppla ett litet grepp om kvartsfinalserien.

Det var förvisso gästerna som tog ledningen i den första perioden efter att Jacob Josefson åkt på en utvisning för interference. Med en sekund kvar av det numerära överläget skickade Albin Eriksson in ledningsmålet för Skellefteå.

Djurgården skulle dock komma tillbaka.

I slutet av den första perioden kom först kvitteringen från Dick Axelsson, som satte sitt första slutspelsmål för säsongen, och sen såg Sebastian Strandberg till att sätta 2-1 för hemmalaget.

Sen blev det stökigt. När den första perioden var över drabbade flera spelare samman i ett slagsmål och sex spelare åkte ut i två minuter för roughing.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Djurgården Hockey – direkt i Messenger 

 

Dennis Svensson med sitt första mål

Skellefteå var laget som förde spelet, men lyckades inte komma till de hundraprocentiga lägena. I stället kunde Djurgårdens doldis Dennis Svensson sätta slutresultatet 3-1 i slutet av den sista perioden.

Det var 26-åringens första mål i Djurgården.

– Riktigt skönt. Jag har väntat länge på den där känslan och det var kul att få göra det i slutspelet. Det var en tajt match med två bra lag på isen, men vi täppte till bra bakåt och gjorde tre mål framåt, säger Svensson till C More.

Skellefteås Emil Djuse är riktigt besviken efter förlusten.

Inte minst med tanke på hur matchbilden såg ut.

– Vi förde spelet i två perioder och gjorde en bra match, men vi fick inte dit puckarna. Jävligt surt att torska den här matchen. Det är svårt att sätta fingret på det, jag är jävligt besviken just nu, säger Djuse till C More.

Han fortsätter:

– Vi gjorde många bra saker. Nu ska vi åka hem och kvittera.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Skellefteå – direkt i Messenger