Linus Johansson Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNLinus Johansson Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Linus Johansson Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Markus Ljungh Foto: ANNA-LENA BERGQVIST / BILDBYRÅNMarkus Ljungh Foto: ANNA-LENA BERGQVIST / BILDBYRÅN
Markus Ljungh Foto: ANNA-LENA BERGQVIST / BILDBYRÅN

Djurgården bekräftar: Duon lämnar klubben

Publicerad

SportExpressen har redan avslöjat att Markus Ljungh lämnar Djurgården. 

Enligt uppgifter till Hockeynews tappar laget även Linus Johansson.

Något sportchefen Joakim Eriksson bekräftar.

– De är två spelare som vi givetvis gärna hade haft kvar i Djurgården, men det blir inte så, säger han till Hockeynews.

Mesta mästarna har haft en succésäsong i SHL med en andraplats i tabellen och inför slutspelet är laget favoriter till att nå final.

Men efter säsongen kan laget komma att uppleva en centerflykt. 

Efter att SportExpressen för ett par veckor sedan avslöjat att Markus Ljungh lämnar för rivalen HV 71 så kom i dag uppgifter om att man tappar även Linus Johansson till nästa säsong.

Det är Hockeynews som rapporterar om det.

– Det blir oundvikligen förändringar i vår trupp till nästa år. Kanske i viss mån större än vi önskar. Det är ofta baksidan med att ha ett framgångsrikt lag. Sedan är vi igen en förening på en resa, i en uppbyggnadsperiod, det gäller såväl sportsligt som ekonomiskt och organisatoriskt. Det gör att man på vissa sätt får gå ifrån spelare, i år är det främst centrar, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Bekräftar att duon lämnar

Vidare bekräftar Eriksson att duon Ljungh och Johansson inte finns kvar i laget till nästa säsong. 

– Ja, de två bland annat. Det kan hända att det blir fler spelare, som jag inte vet om ännu, som försvinner, säger Joakim Eriksson.

Jakten på ersättare till centerplatserna är redan i gång och i slutet av februari kunde SportExpressen avslöja att Hockeyallsvenskans poängkung, Emil Molin, är högaktuell för laget.

– Marknaden är ganska tunn på svenska centrar. Vi har många som är bra där i vår framgång och vi har inte råd att matcha alla våra centrars löner såsom marknaden i övrigt vill erbjuda dem och då tvingas vi att gå ifrån en del spelare som vi gärna hade behållit annars.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag