Foto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund

Djoos kallas till NHL - missar SHL-starten

Publicerad

JÖNKÖPING. Knappt två veckor före SHL-premiären tappar Brynäs en av sina viktigaste spelare.
Washington Capitals har bestämt sig för att kalla över Christian Djoos, 20, som får chansen att slå sig in i NHL-klubben.
– Det ska bli kul, jag åker över den 8:e september och är med på rookiecampen, sen vet jag inte riktigt hur länge jag blir kvar, säger Djoos.

I somras skrev Brynästalangen Christian Djoos på ett treårskontrakt med Washington Capitals, klubben som draftade honom 2012.
Han var över till USA i somras men lånades sedan ut till Brynäs igen och 20-åringen har startat försäsongen i Gävle.
Men bara knappt två veckor före SHL-premiären har den nya ledningen i Washington tänkt om och Brynäs kommer få inleda säsongen utan sin bästa powerplay-back.
– Ja, så kommer det att bli. Jag åker över den 8:e september och är med på rookie-campen. Sen vet jag inte riktigt hur länge jag blir kvar men dom vill se mig igen och tycker det är för för min utveckling, säger Djoos.
– Jag var där i somras och nu vill dom verkligen se mig en gång till och det är väl ett bevis på att jag gjorde bra i från mig förra gången så det ska bli kul att få chansen.
Efter att Ryan Gunderson lämnat Brynäs för spel i Jokerit har det på förhand pratats mycket om Djoos som ersättare i powerplay.

"Ska bli kul"

Om Djoos inte lyckas slå sig in i NHL-laget är Brynäs hopp att man låter honom komma tillbaka till Sverige och SHL igen.
– Det har känts bra här på försäsongen både för mig och laget, det är många nya spelare som hittills varit bra. Som bröderna Vesterholm (Ponthus och Pathrik), de hittar varandra på isen när dom sover så det är kul att se sånt bra samspel, säger Djoos.
Om nio dagar åker Djoos över till Nordamerika.
– Det ska bli kul och sedan får vi se vad som händer, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag