Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Diskuterar att ändra matchtiderna i SHL

Osten. Foto: Olle Wande
Luleå. Foto: Fredrik Sundvall / Pic-Agency

19.00 har varit en standardtid för alla svenska hockeyfans genom åren på vardagarna. Men nu kan det bli ändring – SHL-klubbarna har diskuterat att flytta matcherna.

Jag tror det finns väldigt många som skulle vara positiva till att spela tidigare, säger Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström.

På lördagskvällarna har det svenska folket vant sig vid att matcherna kan starta klockan 18.30. I framtiden kan det även bli verklighet på vardagarna.

Enligt Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström har det diskuterats bland klubbarna.

- Det har varit diskussioner till och från men kanske inte på ett samlat och koncentrerat sätt, där får man kanske ta ett mer omfattande grepp, säger han och fortsätter:

”Traditionen är stark”

- Jag tror det finns väldigt många som skulle vara positiva till att spela tidigare. Större möjligheter för barn att kunna kolla hockey, man kan kanske gå direkt från arbetet, lättare för medierna med tidspressen och lag kan kanske hinna med flyget hem i stället för att övernatta. Det finns väldigt många fördelar men det finns även mycket som styr och man ska alltid ha respekt för traditionen, den är stark.

Skulle ni vara postiva till den förändringen?

– Vi står alltid upp för det som nu gäller, Det är ju viktigt att man är lojal i den form man är i och vi tillhör ju ett sammanhang i SHL. Så vi står stenhårt upp för det men vi är också intresserade av att förbättra och utveckla. Kan det här vara en sådan sak tycker jag man ska analysera och utvärdera det.

 

Simon Norberg