Dif rasar efter utvisningen på Falk

Publicerad
Uppdaterad
Här är domslutet som fick Djurgården och Hardy Nilsson att rasa.
Nichlas Falk åkte ut för en interference sex minuter in i sudden death - och fick se Jonathan Granström avgöra matchen, 1-2.
Minuten innan hade Marcus Vinnerborg släppt en tripping på Marcus Nilson.
- "Falken" var så besviken att han drog härifrån snabbt, säger Djurgårdens sportchef Jan Järlefelt till HockeyExpressen.se.
Domaren Marcus Vinnerborg valde att släppa den tripping som Marcus Nilson råkade ut för i anfallszon minuterna in i sudden death-perioden mellan Djurgården och Brynäs.
Minuterna senare visade han i stället ut Nichlas Falk för interference efter att Djurgårdsbacken stängt vägen för Magnus Kahnberg vid sargen
Att Vinnerborg valde att fria i första fallet och ta en utvisning i den andra situationen fick Djurgården och Hardy Nilsson att rasa.

Inte gladare

47 sekunder efter att Falk åkt ut avgjorde Jonathan Granström matchen på Hovet, 1-2.
Något som knappast gjorde Djurgården gladare.
Efter matchen ville assisterande tränaren Tomas Montén först inte prata om utvisningen som Djurgården menade var dålig känsla av domare Vinnerborg.
- Jag säger ingenting om den, det är bäst så. Det är ju inte jag som dömer, sa han till Kanal 5 och fortsatte:
- Enligt regelboken är det ju helt rätt.
Hardy Nilsson:
- Det är inte mycket att säga. Däremot tycker jag, om man ska kritisera, att de skulle ha tagit en på "Mackan" Nilson i bytet före. Man pratar om spelförstörande grejer och det är ju det Nichlas gör, interference.
- Men det kan bli så med fyrdomarsystemet. En släpper mer och en dömer lite mer efter regelboken. Men det är inget att säga om den utvisningen, säger han till HockeyExpressen.se.

"Solklar"

Matchhjälten Jonathan Granström tyckte dock inte att det var något att diskutera.
- Den är solklar. Någon gång måste de ju ta utvisning, säger han i  Kanal 5.
Kanal 5.s expert Petter Rönnquist:
-  Det är en klockren interference. Men domarna dömer ju inte efter regelboken hundra procent, man får ha lite känsla. Den kommer trots allt i sudden death.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag