Andreas Engqvist. Foto: Michael Berggren
Andreas Engqvist. Foto: Michael Berggren

Dif-doldisen klar för Montreal

Publicerad
Uppdaterad
Andreas Engqvist lämnar Djurgården - efter nästa säsong.
21-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med Montreal.
- Andreas är väldigt glad och nöjd. Montreal är en anrik NHL-klubb, säger hans agent Peter Wallén.
Precis som HockeyExpressen.se kunde berätta redan i tisdags har Djurgårdens center Andreas Engqvist senaste veckan befunnit sig i Montreal där han bekantat sig med organisationen och deltagit i klubbens träningscamp. Nu är han hemma i Sverige igen och med sig har han ett nysignerat treårskontrakt med den kanadensiska NHL-klubben.

900 000 dollar

Engqvist får maxlönen för rookies som ligger på 900 000 dollar, drygt sju miljoner kronor per år.
– De har varit på Andreas en längre tid. Vi förde diskussioner med ett par andra klubbar också men till slut var tyckte vi att det här var bästa alternativet, säger agenten Peter Wallén.
– Andreas är väldigt glad och nöjd. Montreal är ju en anrik NHL-klubb.
Den här säsongen kommer han dock att hyras ut till Djurgården. Därefter är tanken att han ska åka över och slåss om en plats i NHL nästa höst.
– Han var ju skadad halva förra säsongen och vi alla tycker det är bra att han får göra en hel säsong i elitserien innan han åker över, säger Wallén.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag