Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Brukar inte vara den som gnäller, men...”

Daniel Brodin står framför Mantas Armalis.Foto: C More
Bilderna som analyserades i C More i periodpausen.Foto: C More
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Skellefteå är utslaget. 

Djurgården vann match sex med 4-1 - efter ett omdiskuterat mål i den andra perioden. 

– Frustrationsmässigt är det över nio på richterskalan, säger Skellefteås målvakt Mantas Armalis. 

Ställning 1-1, matchen står och väger och precis över en minut återstår av den andra perioden. Då skickar Linus Hultström en puck mot mål. Daniel Brodin står framför Mantas Armalis och pucken åker in bakom Skellefteåmålvakten. 

Men var målet regelvidrigt? Brodins förehavande hamnade under lupp. 

Domarna videogranskade situationen för att se om Brodin varit inne i målområdet och stört Armalis. Efter en stunds överläggande godkände de målet och på Skellefteås bänk reagerade Jimmie Ericsson och tränaren Stefan Klockare häftigt. 

Omdiskuterade situationen blev avgörande

Situationen diskuterades sedermera flitigt i C More:s studio. På närmare reprisbilder kan man se hur Brodin med sin ena skridsko fångar upp Armalis klubba och hur han dessutom är inne i målområdet vid skottsituationen. 

– För mig hade detta definitivt kunnat dömas bort, säger Petter Rönnqvist. 

– Det här är en 50/50-situation, säger Sanny Lindström. 

Det är inte första gången den här säsongen som frågan om målvaktsinterference blivit omdiskuterat. Så Sanny Lindström menar att SHL till nästa säsong måste ändra reglerna för att undvika osäkerhet och onödig debatt i de här lägena. 

– Framåt, till nästa säsong, måste de blåsa av så fort en spelare är inne och rör målvakten, direkt. Då slipper vi de här diskussionerna, men där är vi inte nu, säger han. 

Domaren förklarade efter matchen att de gör bedömningen att Brodin omedvetet drar med sig klubban utanför målområdet, därmed ser de målet som regelrätt. 

Mantas Armalis delade inte deras syn på saken. 

– Jag brukar inte vara den som gnäller, men jag har sett mål som varit mindre kontakt bli bortdömda. Jag tycker han är inne på blå is. Punkt. Han är på min klubba, min skridsko, mitt benskydd och mitt huvud, säger han. 

– Frustrationsmässigt är det över nio på richterskalan. 

Djurgården är klart för semifinal

Direkt i öppningen av den tredje perioden satte Marcus Davidsson 3-1 och plötsligt var Skellefteås uppförsbacke ett berg. 

Ett berg de inte mäktade med att bestiga. Djurgården vann med 4-1 och är klart för semifinal efter 4-2 i matcher. Vem de ställs mot där beror på vem som vinner i mötet mellan HV 71 och Färjestad. 

 

Fotnot: Jordbävningar över nio på richterskalan är sällsynta. Enligt US Geological Survey sker sådan inte oftare än en gång per 20:e år. Den största registrerade jordbävningen var jordbävningen i Valdivia den 22 maj 1960, som hade en magnitud på 9,5.

LÄS MER: Så spelas SM-slutspelet i hockey 

LÄS MER: Kvalet till SHL – allt du behöver veta. 

HÄNG MED: Följ alla SHL-matcher i vår liverapportering här