Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅNFoto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK SUNDVALL / FRILANSFOTOGRAFERNA / 401 FRILANSFOTOGRAFERNA.SEFoto: FREDRIK SUNDVALL / FRILANSFOTOGRAFERNA / 401 FRILANSFOTOGRAFERNA.SE
 Foto: FREDRIK SUNDVALL / FRILANSFOTOGRAFERNA / 401 FRILANSFOTOGRAFERNA.SE

Sågar sig själv – efter straffmissen

Publicerad

Färjestad i tvåmålsunderläge och tilldömda straffslag.

Entré Dick Axelsson. Men Färjestads stora stjärna missade straffen.

I andra periodpausen sågade han sig själv, och sitt försök.

– Den är riktigt dålig. Det är svårt att göra mål när man skjuter rakt på stöten, säger han i C More.

Färjestad mot Luleå. Ett mardrömsmöte för Luleå som de senaste åren haft stora problem att få med sig segrar från dessa möten.

Men i kväll kom segern. Efter landslagsuppehållet kunde norrbottningarna utnyttja sina många spelvändningar och tack vare ett betydligt effektivare målskytte än Färjestad så tillskrevs slutsiffrorna 4-1 till Luleås favör.

I kväll prydda av Stålmannen på sina dressar kom också Luleå ut som stålmän i de första minuterna där Färjestad inte stod emot. 

Och redan innan alla, som i kväll inte var så många, satt sig ned i Coop arena så hade Emil Larsson skrinnat förbi försvaret, fintat bort Lars Haugen och firat 1-0 med hemmasupportrarna på ståplats.

Ett snyggt avslut signerat succévärvningen från Almtuna IS. 

– Jag såg att backen tjuvade och gick ut mot sargen, och då stack jag in i mitten. Bara att tacka och ta emot, sa Larsson om sitt mål i C More.

Dick Axelssons kritik - mot sig själv

En som hade chansen att ge Färjestad en tidig reducering var Dick Axelsson som efter drygt sju minuter in på den andra perioden fick chansen på straffslag.

Men ensam mot Joel Lassinantti kom SHL:s målkung inte alls att få till det, och Luleås burväktare kommer inte att hyllas för sin straffräddning. 

Avslutet landade givmilt på en Lassinantti som inte ens behövde anstränga sig.

Något Dick Axelsson kritiserade sig själv för i den andra periodpausen.

– Den är riktigt dålig. Det är svårt att göra mål när man skjuter rakt på stöten. Jag gör gärna om den, säger Dick i C More och fortsätter:

– Det är en höjd som är fruktansvärt dålig.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag