Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oron efter matchstraffet: ”Hur mår Dick Axelsson?”

Otäcka scener - stjärnan bli liggande efter skott i ansiktet
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Dick Axelsson spelade en period när Djurgården slog Malmö med 3-0. 

Inför den andra fick Djurgårdsstjärnan matchstraff för osportsligt uppträdande. 

– Ett ordval han inte ska göra. säger tränaren Robert Ohlsson.  

Den första perioden på Hovet, där Djurgården under torsdagen ställdes mot Malmö Redhawks, blev mållös – men kantades däremot av en del griniga situationer. Domaren delade totalt ut 16 utvisningsminuter i den första perioden, och fick jobba igen redan innan den andra perioden dragit i gång. 

Någonting inträffade när spelarna var på väg in på isen och Fredrik Händemark fick sitta två minuter för osportsligt uppträdande, unsportsmanlike conduct. 

Dick Axelsson får matchstraff inför andra perioden

Även Djurgårdens Dick Axelsson visades ut för en liknande förseelse, men i hans fall rörde det sig om någonting allvarligare och fick därmed matchstraff. 

– Det har hänt någonting i spelargången när man var på väg av isen. De har ju varit lite i luven på varandra under den första perioden, säger kommentatorn Peter Backe i C More. 

Enligt SHL:s regelverk ska matchstraff för osportsligt uppträdande utdelas om en spelare på olika sätt uttryckt sig kränkande eller nedsättande mot en domare eller funktionär. 

Dick Axelsson är i och med matchstraffet automatiskt avstängd nästa match, det återstår att se om han bestraffas med ytterligare avstängning. 

Så här säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson om situationen:

– Han sa något till en Malmöspelare. Ett ordval han inte ska göra. Dicks ordval var grövre. 

Vad tycker du om det?

– Det behöver du inte fundera så mycket på. Klart det inte är bra.

Hur följer du upp det?

– Det får man komma till rätta med. Inte första gången Axelsson öppnar munnen. Svårt att lägga munkavle på honom så klart. Men det är inte bra.

Hann du prata med Dick?

– Jag visste inte när jag kom in till period 2. Och när jag kom in i pausen efter period 2 så hade Dick dragit. Så har inte hunnit prata med honom.

Djurgården vann till slut matchen med 3-0. 

”Hur mår Dick Axelsson?”

I C Mores studio diskuterades situationen, och det faktum att Axelsson åkt på liknande utvisningar under försäsongen, och gång på gång uttrycker kritik mot domarkåren. 

– Jag har en fråga. Hur mår Dick Axelsson? Jag ser ingen harmoni i honom överhuvudtaget. Han har dragit på sig utvisningar under träningsmatchen utanför isen, nu händer det igen. En sådan spelare ska inte hålla på på det sättet, säger experten Johan Tornberg. 

Kollegan Petter Rönnqvist:

– Jag vet inte hur han mår men han har dragit på sig ett korståg mot alla domare och det är en batalj han kommer förlora. Det blir nästan tjatigt att tjata om det varje säsong. När han är på isen och spelar sitt spel har han ingen överman, varför kan han inte förstå det och släppa den andra biten?

Händemark: ”Det får du fråga Dick om”

Efter matchen är Fredrik Händemark fåordig när han får frågan om vad som inträffade i korridoren mellan den första och andra perioden.

– Det får du ta med Dick. Där kommer jag inte att ge någonting.

Handlade det om ett ordbråk?
– Ett ordbråk? Vad som sades och inte sades, det får du ta med Dick. Det har jag ingen kommentar till.

Vad sa du själv när du fick två minuter?

– Ingenting.

Det låter konstigt om du får två minuter för att inte säga någonting.

– Vi växlade några ord och plötsligt får jag en tvåminutare. Jag fick ingen förklaring av domarna och lär inte få det heller, säger Fredrik Händemark.