Dick Axelsson: "Orkar inte hymla om det"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Dick Axelsson har bestämt sig för att flytta tillbaka till SHL nästa säsong.
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
Dick Axelsson.
Foto: Olle Wande / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN

Dick Axelsson har bestämt sig för att flytta tillbaka till SHL från Davos nästa säsong.

– Jag brinner för att ta ett tredje SM-guld, säger hockeyartisten som nu uppvaktas hårt av Färjestads supportrar.

Samtidigt har Axelsson betalat pengar till Luleås fans.

– Jag gick från att vara hatad till att bli med i deras medlemsklubb.

Den VM-guldvinnande forwarden Dick Axelsson har varit, och kommer att vara, ryktenas man en längre tid. Det framkom uppgifter i Schweizatt han är på väg att lämna Davos, där han blivit mästare.

Axelsson har senare bekräftat för SVT att han planerar att återända till Sverige kommande säsong. Det har tagit skruv i SHL.

Dick Axelsson är ryktenas man i SHL

– Det har blivit snack. Det är många supportrar, på sociala medier, som vill att jag ska komma till deras lag. Men jag och min agent, Nina Wennerström, kommer inte att prata med några lag nu. Det var mer att jag öppnade när jag fick frågan om framtiden. Jag kände att jag inte orkar sitta och hymla om det, säger Axelsson.

Vad har du saknat med SHL?

– Det är väl mycket. Men det jag framför allt brinner för är att ta ett tredje SM-guld. Det är ett mål som jag verkligen har. Sedan har det vuxit fram. Jag har varit i Schweiz i tre år. I SHL är det lite mer system än vad det är här, och nu när man har blivit den där defensivspecialisten som ingen trodde… säger Axelsson och garvar.

– Nu är man kanske mogen för den rollen, haha.

När det blev känt att Dick Axelsson är på väg hem till SHL twittrade den förre Luleåforwarden Per Ledin att Axelsson är klar för Luleå.


https://twitter.com/PerLedin/status/786220806045040641

Sant eller inte, så har Dick Axelsson flörtat med Luleås fans.

– Hahaha. Jag gick från att vara hatad till att jag gick med i deras medlemsklubb.

Medlem bland Luleås supportrar

Är du fortfarande betalande medlem?

– Ja, jag tror det. Jag betalade någon engångsavgift så jag är nog fortfarande medlem om de inte har sparkat ut mig.

Får du någon medlemstidning från Luleåfansen?

– Nej, jag har inte fått det. Jag är lite besviken på den fronten. Jag måste nog skicka min adress, tror jag…

Det måste vara roligt att många fans i SHL vill ha dig till sin klubb?

– Ja, exakt. Det är väldigt kul att höra. Sedan är det nog mest Färjestadssupportrar. Det var en bra tid när man var där senast, säger Axelsson som har vunnit sina två SM-guld med Karlstadsklubben, 2009 och 2011.

– Men vi, jag och agenten, kommer inte att ta något beslut nu. Alla är mitt uppe i sin säsong. Det tar vi efter säsongen.

Så brukar det heta?

– Mm. Exakt. Sedan får man se, haha.

Hur tidigt har du varit klar för en klubb?

– Jag tror aldrig jag har blivit klar för en klubb innan säsongen är klar. Det är inte som i Schweiz där folk skriver på nu för andra klubbar. Respekt för alla parter så skriver jag på efter säsongen.

Sugen på comeback i Tre Kronor

Dick Axelsson har haft en trist start på säsongen och på grund av en inflammation i ena knät har det bara blivit en enda ligamatch med Davos och det var för så länge sedan som den 13 september.

– Det var i Champions Hockey League som jag fick lite problem. Och jag var lite för ivrig och spelade de där matcherna, säger han.

– Inflammationen i knät försvann inte, det var bara så det var. Men nu har jag varit på is i två dagar och nu känns det bra. Klubbtekniken sitter där fastän jag inte har varit på is på fyra veckor… säger han på typiskt Dick Axelsson-vis.

– Jag hoppas spela nästa vecka.

Tre Kronor-ledningen tillbringar helgen i Schweiz och den assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv har träffat Dick Axelsson. Nästa landslagschans är i Karjalaturneringen i november.

– Det är självklart en grej jag vill. Sedan får vi se om tiden räcker för jag tror vi har fyra fem matcher kvar innan uppehållet. Det beror på hur de tänker, så det är mest det. Jag vill, men vi får se hur de ser det.

Vid sidan av isen engagerar sig Dick Axelsson i kampen mot bröstcancer och har skänkt 20 000 kronor till Rosa Bandet.

– Man vet folk som har råkat ut för sjukdomen. Det känns som jag vill bidra till den saken. Det är en vidrig sjukdom och jag vill hjälpa till. Och så hoppas jag att mer folk gör det. Det var därför jag skrev det på Twitter. Alla kan bidra, stort som litet.


https://twitter.com/dickaxelsson/status/786912708935507968