Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dick Axelsson: ”Jag tycker det är fegt”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: C More

KARLSTAD/STOCKHOLM. Färjestadstränaren Johan Pennerborn var rasande på domarna efter Dick Axelssons sena 2-1-mål. 

Axelsson själv menar att det var fel av domarna att ens videogranska det. 

– Jag tycker det är fegt, säger han. 

Färjestad hade kommandot om semifinal tre mot Djurgården, men i den tredje perioden vände stockholmarna och vann med 2-1. Det avgörande målet prickades in av den förre Färjestadsspelaren Dick Axelsson och det var ett kontroversiellt mål. 

Domarna valde att videogranska målet för att se om Sebastian Strandberg hade stört Markus Svensson i målgården. De kom fram till att Strandberg inte hade gjort sig skyldig till något regelvidrigt och godkände målet. 

Färjestadstränaren ilska efter sena avgörandet

Färjestadstränaren Johan Pennerborn är rasande på bedömningen. 

– Jag har valt att inte kommentera domarinsatser i två år. Men i dag kan jag inte hålla mig, det är inte okej, säger han i C More: 

– Det är varje gång en kampsituation, men frågan är hur vi ska ha det. Ska vi få åka på Markus Svensson, han tar med sig klubban, och det blir mål. Vi känner att det börjar bli för mycket. Jag tycker inte det är okej. Det är oerhört jobbigt. 

Axelsson: ”De buade åt mig varje gång”

Dick Axelsson delar inte Pennerborns syn på saken. Tvärtom menar Axelsson att det var fel av domarna att ens videogranska situationen. 

– Jag var rätt säker på att det skulle bli mål, jag tycker det är fegt av dem (domarna) att ringa på det bara för att de inte kan ta en bättre situation på isen för att se det, säger han. 

– Men det är skit samma nu, jag är glad över att det blev mål. 

När domarna granskade målet zoomades Axelsson in på jumbotronen och buades ut av hemmapubliken. Han svarade med en vinkning. 

– Jag tyckte det var kul att de filmade mig för 423:e gången under matchen. De buade varje gång... Men det är kul, det är känslor där ute. 

– Så är det, hockey och idrott berör. Det är positivt och negativt. Men det är inte den enda arenan i Sverige där de buar åt mig. Det bästa man kan göra är att göra mål och jag mår bättre av att vara i hetluften.