Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅNFoto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
 Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
Foto: Darko Bandic / APFoto: Darko Bandic / AP
 Foto: Darko Bandic / AP

Dick Axelsson: "Jag har bestämt mig"

Publicerad

Efter att ha fångat hela hockeysveriges uppmärksamhet står det nu klart.

Dick Axelsson återvänder till Färjestad.

– Det känns fantastiskt kul att vara tillbaka här, säger han till klubbens hemsida.

Det har sedan tidigare stått klart att Dick Axelsson återvänder till Sverige och SHL efter tre säsonger i schweiziska Davos.

Axelsson själv har varit väldigt öppen med det.

Under tisdagen meddelade han att han valde mellan tre olika klubbar.

– Det är tre stycken som jag är intresserad av att spela i. Nu kommer du säkert fråga vilka tre det är, men det håller jag för mig själv. Färjestad ligger väldigt bra till, det gör de, sa han då till Värmlands Folkblad.

Axelsson drog uppmärksamheten till sig

Därefter gick det snabbt. Runt lunchtid på onsdagen så meddelade han på Twitter att en klubb inte längre var intressant för honom.

 

 

Och strax innan klockan 17 så gick Axelsson ut med att han hade bestämt sig.

 

 

Axelsson valde Färjestad

Valet, det föll på Färjestad.

Axelsson gjorde tre säsonger i Färjestad, 2008/09, 09/10 och 10/11 innan karriären gick vidare i Modo, Frölunda och nu senast schweiziska Davos.

– Det ska bli spännande att få spela i Färjestad igen. Jag har många fina minnen härifrån, säger han till klubbens hemsida.

– Vi vet att Dick är en hockeyspelare av rang och det känns väldigt spännande, säger avgående sportchefen Håkan Loob.

Magnus Nygren, som nyligen lämnade Färjestad, gick precis motsatt riktning och är klar för Davos.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag