Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det var ganska rostigt och kantigt

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Tillbaka i Luleåmålet.

Då räddade Joel Lassinantti hemmalaget från kollaps i segern mot HV71.

– Det var ganska rostigt och kantigt, säger Lassinantti.

Efter två spelade perioder såg Luleå ut att gå mot en komfortabel seger hemma mot HV71. Men trots en 4-1 ledning skulle HV äta sig ikapp. 

I en furiös sista period lyckades bottenlaget sånär hämta upp ledningen, där Joel Lassinantti till sist räddade sitt Luleå. 28-åringen gjorde sin första match i mål sedan återkomsten från Sotji och KHL.

– Det var fantastiskt, kul att vi kunde vinna. Även om det blev ganska spännande, säger Lassinantti. 

Trots en jämn förstaperiod hade Luleå gått ifrån i en 2-0-ledning efter två sena mål av Arttu Ilomäki och Linus Klasen.

Tolv sekunder in på den andra kom även 3-0. Hemmalaget vann tillbaka pucken vid blålinjen innan pucken hamnade hos Filip Hållander som prickade in 3-0 i första hörnet. HV reducerade, och inledningen på den tredje satte bortalaget rejäl press efter två snabba mål av Anton Wendin och Fredrik Forsberg. Men trots ett tryck kunde en matchovan Lassinantti hålla stången och bärga segern.

– Det var ganska rostigt och kantigt, det gick inte av sig själv. Ofta när man gör en räddning kan man följa med pucken, men det är små detaljer som inte sitter helt, säger Lassinantti.