Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det stämmer att jag alltid varit en leksing”

Highlights: Leksand-Linköping
Foto: BILDBYRÅN

Det brukar heta att det går snabbt i hockey. 

På bara några dagar hade Philip Samuelsson hunnit träna med Leksand, resa tillbaka till USA och återvända till Dalarna igen. 

– Det var lite speciellt, säger Samuelsson till Hockeysverige.

Det var i helgen som Värmlands Folkblad uppgav att Philip Samuelsson, son till den svenske legendaren Ulf Samuelsson, var klar för Leksand. 

Samtidigt sa general managern Thomas Johansson till Hockeypuls att backen tränat med laget men återvänt till USA. 

Detta stämde – tanken var att Samuelsson först bara skulle träna med Leksand, men när han var tillbaka i amerikanska Boston uppfördes till slut ett kontrakt. Det var bara för Samuelsson, uppvuxen i USA med meriter från främst AHL men också HNL, att sätta sig på flyget tillbaka till Sverige. 

– Det var lite speciellt att åka hit och sedan dit, men att resa är något jag är van vid. Nu är det lite sent in i säsongen och jag tycker det är skönt att få komma i gång och jag är väldigt lycklig, säger Samuelsson i en intervju med Hockeysverige

Philip Samuelsson: ”Alltid varit leksing”

Den 28-årige backen må ha sin bakgrund i USA, men är född i Leksand och pappa Ulf Samuelsson spelade för klubben innan han åkte över till Nordamerika. 

– Det stämmer att jag alltid varit leksing, säger Philip Samuelsson. 

Så här sa tränaren Roger Melin till Hockeynews om nyförvärvet:

– Han är inte alls lik sin pappa i spelstilen. Det här är mer en spelande back om man säger så. 

Samuelsson själv är av en annan åsikt. 

– När jag tittade tillbaka på min pappas spel då såg jag: ”Oj, vi är ganska lika vi två”. Det är den sista lilla biten som han hade som jag inte har kunnat utveckla. Samtidigt var det en annan hockey då pappa spelade. 

SHL-stjärnorna: Han blir årets poängkung