Janos Hari, Leksand. Foto: Lars DarebergJanos Hari, Leksand. Foto: Lars Dareberg
Janos Hari, Leksand. Foto: Lars Dareberg
Carl Grundström, Modo. Foto: Robbin NorgrenCarl Grundström, Modo. Foto: Robbin Norgren
Carl Grundström, Modo. Foto: Robbin Norgren

"Det skulle vara mer pinsamt för dem"

Publicerad

LEKSAND/STOCKHOLM. Leksand och Modo gör upp om vem som spelar i SHL nästa säsong.

Och Janos Hari menar att det skulle vara mer pinsamt för Modo att förlora matchserien.

– Pinsamt är det väl inte, men det ska ju inte hända, säger Modos Carl Grundström.

Efter att Leksand besegrat Tingsryd med 4-2 på tisdagskvällen stod det klart att de ställs mot Modo i kampen om en SHL-plats.

Den första matchen av möjliga sju spelas på söndag - och Janos Hari menar att pressen ligger på Örnsköldsviklaget.

– De är skyhöga favoriter, men de har några gubbar som behöver steppa upp. Det kommer att blir tufft, men vi ska bara gå in och köra, säger han.

Dessutom menar Hari att Modo borde vara nervösa för det som väntar.

– Det är Modo som ska hålla hårt i klubborna. Det skulle vara mer pinsamt för dem att åka ut, när vi har legat sist och allt. För vem ska kritisera oss om vi inte klarar det? Ingen antagligen.

"Är där för att vinna"

Modos Carl Grundström håller dock inte helt med den förra Modospelaren.

Skulle det vara mer pinsamt för er?

– Det är svårt att säga, pinsamt är det väl inte, men det ska ju inte hända. Självklart vill man inte förlora, vi är ju där för att vinna, säger han.

Känner ni någon press?

– Nej, jag tycker det känns bra i gruppen. Nu har vi dessutom fått förbereda oss för det härunder en ganska lång tid så allt känns bra.

Vad blir nyckeln för att slå Leksand?

– Vi måste spela vårt spel. Jag tror även att bra powerplay och boxplay kommer att avgöra den här serien.

Att det är just Leksand nu möter, vad tycker du om det?

– Det blir roligt. Det blir bra matcher och mycket folk på läktarna. Jag ser fram emot det. Hemmafansen kommer bli grymt viktiga. De är vår extra utespelare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag