Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Det måste ligga något mer bakom det hela"

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN

Dick Axelsson missar torsdagskvällens möte med Skellefteå.

Djurgårdsstjärnan stängdes av två matcher efter en verbal attack mot domarna – och försvaras nu delvis av hockeyexperterna.

– Det är inte två matchers avstängning - absolut inte, säger Johan Tornberg i C More.

Dick Axelsson anmäldes till disciplinnämnden för efterspelet i Djurgårdens för 3-5-förlust mot Mora.

Djurgårdsstjärnan erkände att han skrek orden "Använd din jävla pipa för helvete” och ”Du är så jävla värdelös Wolmer" till domarna Wolmer Edqvist och Sören Persson.

För detta stängdes han av två matcher.

– Om jag ska stängas av för detta så förutsätter jag att varje spelare som säger något till domarna eller funktionär varje match kommer bli anmälda och hamna hos disciplinnämnden, sa Axelsson.

"Han ska ge tusan i sådant här"

Därmed missar stjärnan torsdagskvällens möte med Skellefteå. Axelsson försvaras delvis av C More:s experter Sanny Lindström och Johan Tornberg.

– Det är inte två matchers avstängning - absolut inte. Jag vill inte försvara Dick, men två matcher... Det måste ligga något mer bakom det hela. Det jag vet är att domarna är trötta på Dicks gnäll. Sen är frågan hur han själv kommer ställa sig till det här, säger Tornberg i C More.

Sanny Lindström är kritisk till Axelssons agerande men tycker också att straffet var för hårt.

– Dick är en förebild för många hockeykillar och hockeytjejer. Han måste veta bättre. Han ska ge tusan i sådant här. Med det sagt tycker jag inte att två matcher är rättfärdigat. Det ligger honom i fatet att domarna har ledsnat på honom, säger Lindström.