Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kommer bli tufft – men vi har en plan”

Albin ErikssonFoto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Philip BrobergFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ. Fem spelare från Skellefteå AIK kan få chansen att spela JVM.

Ett starkt kvitto för föreningen som aldrig haft med så många i Juniorkronorna.

Men också ett potentiellt problem då fem ordinarie spelare lämnar truppen i tre veckor.

– Får vi samtidigt några skador så blir det tufft men vi har en plan, säger Erik Forssell, General Manager i Skellefteå.

Philip Broberg, Albin Eriksson, Jonatan Berggren, Jacob Olofsson och Albin Sundsvik är alla högaktuella för årets upplaga av JVM som avgörs i Tjeckien. 

En hel femma som samtliga funnits med i SHL under hösten och där framför allt Broberg, Berggren och Olofsson tagit helt ordinarie platser. I början av december kommer förbundskapten Tomas Montén att plocka ut sin trupp till årets JVM och där är chansen stor att Skellefteås fem talanger finns med.

Skulle det bli så lämnas Skellefteå med ett gapande hål i truppen med sju backar och elva forwards vilket är två forwards färre än vad man brukar spela med.

När SportExpressen träffar Skellefteås sportchef Niclas Lundkvist och General Manager Erik Forssell berättar den sistnämnda hur planen ser ut för JVM:

– Vi har en plan med lite olika scenarion, sen beror det lite på hur många vi får med och hur skadeläget ser ut i truppen. Men har vi en skadefri trupp så kommer det vara ganska lätt eftersom vi har juniorer.

– Men får vi med alla fem spelare och vi samtidigt får några skador så blir det tufft, men vi har en plan för hur vi ska agera.

Men om jag tolkar er rätt så är ”a-planen” att förstärka över kort tid, det kommer inte handla om några värvningar för resten av säsongen?

– Nej, där har du rätt, säger Forssell.

”Blev inte som vi eller Albin hade tänkt”

En av Skellefteås JVM-aktuella spelare är Albin Eriksson, som nyligen lånades ut till Modo i Hockeyallsvenskan men som efter bara tre matcher återvände då man valde att avbryta utlåningen.

Han fick inte den istiden ni förväntade er?

– Jo, det kan man väl säga. Utlåningen blev inte som vi eller Albin hade tänkt, tanken var att han skulle få mycket istid i Modo men det fick han inte så då kom vi alla överens om att bryta utlåningen, säger Forssell.

Utöver den femma med redan nämnda spelare som är aktuella för JVM har Skellefteå dessutom en ytterligare back som är aktuell för mästerskapet. Adam Wilsby, som gjort stor succé under sin utlåning till Södertälje i Hockeyallsvenskan.

Det känns som han mått bra av att få spela seniorishockey. Är ni nöjda med vad han visat under utlåninnge?

– Vi är väldigt nöjda, han har fått en bra roll och tagit ett kliv som spelare. Vi såg innan att han hade bra potential så vi förlängde kontraktet med honom, säger Forssell.

Ser ni honom som en spelare för er i SHL nästa säsong?

– Vi ser honom på åtta backar i vår trupp nästa år, säger Niclas Lundkvist.