Jacob de la Rose. Foto: OLLE WANDEJacob de la Rose. Foto: OLLE WANDE
Jacob de la Rose. Foto: OLLE WANDE
Jacob de la Rose. Foto: OLLE WANDEJacob de la Rose. Foto: OLLE WANDE
Jacob de la Rose. Foto: OLLE WANDE

"Det kommer alltid att vara ett bra alternativ"

Publicerad

Jacob de la Rose har inte lyckats etablera sig i Montreal och nu går kontraktet ut.

Målet är att förlänga med klubben, men lyckas det inte ser de la Rose Sverige och SHL som en möjlig lösning.

Ett av de hetare alternativen kan då vara spel i Färjestad.

– Färjestad kommer alltid vara ett väldigt bra alternativ för mig, säger han till Värmlands Folkblad.

Jacob de la Rose skrev rookiekontrakt med Montreal Canadiens 2014 - ett avtal som nu går ut. Han har dock haft svårt att etablera sig i klubben, och det har till största delen blivit spel i AHL.

Jacob de la Rose är dock tydlig med att målet är att stanna i Nordamerika - men har inte stängt dörren till SHL.

– Det är en del SHL-klubbar som hört av sig. Några direkt till mig och några som sagt till agenten att de kan vara intresserade om det blir aktuellt. Kul att det finns intresse, skönt att känna att om det inte skulle bli något där borta så finns det alternativ, säger han till Värmlands Folkblad.

"Klart att Färjestad alltid är intressant"

Innan flytten till Nordamerika spelade de la Rose i Leksand, men han har även representerat Färjestad. Och centern är öppen med att det kan vara ett hett alternativ om han bestämmer sig för att återvända till Sverige.

– Det är klart att Färjestad alltid är intressant i och med att jag är värmlänning, har vuxit upp här och kollat på dem när jag var liten. Färjestad kommer alltid vara ett väldigt bra alternativ för mig, säger han.

Men förhoppningen är dock som sagt att förlänga i Montreal.

– Jag tror att de och agenten håller på och förhandlar. Jag vill inte ta ut något i förskott men det är klart jag hoppas på en lösning, säger han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag