Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det har varit skit rätt länge”

Linus Söderström jublar med pokalen i april 2017.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN

JÖNKÖPING. I kväll spelar HV 71 för säsongens överlevnad borta mot Linköping.

Då gör Linus Söderström oväntad comeback efter säsongens många skador.

Nu berättar han om mardrömssäsongen där skadorna avlöst varandra.

– Hela säsongen har sett ut så här med skador och upp och ned. Det har varit skit rätt länge, säger han.

Efter succésäsongen förra vintern där Linus Söderström spelade på en otroligt hög nivå med 1,34 insläppta mål per match och en räddningsprocent på 94,3 i grundserien för att sedan storspela även i slutspelet där han blev guldhjälte så har årets säsong varit tyngre.

Med skador som avlöst varandra har målvaktsstjärnan bara hunnit spela 14 matcher för HV71 under säsongen och under dessa matcher har han släppt in i snitt 2,79 mål per match med en räddningsprocent under 90 procent.

Den senaste tiden har han inte kunnat spela alls - och i måndags följde han den första åttondelsfinalen från läktaren.

Vid kvällens bortamöte med Linköping är dock Söderström tillbaka i laget - och petar Felix Sandström som vaktade kassen i första matchen.

– Det är jättejobbigt. De två värsta sakerna som finns är att spela halvskadad eller att vara skadad och inte kunna påverka. Det är jobbigt i ett slutspel när man vet från förra året hur det var att spela. Det är det roligaste som finns, säger han och fortsätter:

– Men hela säsongen har sett ut så här med skador och upp och ned. Det har varit skit rätt länge, så det är bara att försöka se positivt på det.

Hur är din status?

– Jag vill inte kommentera det faktiskt. 

"Det är inte optimalt"

När SportExpressen träffar Linus Söderström så har han just varit med på en full isträning med laget på tisdagen, en dag efter förlustmatchen mot Linköping och en dag före returen i Linköping.

Målvaktsstjärnan är själv inte allt för optimistisk gällande spel i veckan.

– Det är bara att hoppas att kroppen känns bättre snart, i ett slutspel kan allt hända och plötsligt känns kroppen bättre samtidigt som de två andra målvakterna är skadade och då ska jag spela.

Hur tuff har den här säsongen med alla skador varit?

– En säsong handlar ju mest om utveckling i min ålder, och det får man genom att vara frisk och spela matcher. Jag spelade mot Luleå, sen mot Djurgården kändes det sisådär och sen var jag skadad igen. Det är inte optimalt men det beskriver lite hur säsongen har varit. 

"Åkte dit med två skador"

För att rehabilitera sina skador valde New York Islanders, som äger Söderströms rättigheter, att plocka över honom till New York där han fick genomgå läkarvård i NHL-klubbens faciliteter.  

– De vill ju bara mitt bästa och det är att bli helt frisk, på så sätt var jag tacksam för att vara där. Jag åkte dit med två skador och kom hem med noll.

Vad gav det dig?

– Jag blev frisk på de platser där jag hade ont och de känns bra nu.