Linus Söderström jublar med pokalen i april 2017. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNLinus Söderström jublar med pokalen i april 2017. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Linus Söderström jublar med pokalen i april 2017. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅNFoto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
 Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN

”Det har varit skit rätt länge”

Publicerad

JÖNKÖPING. I kväll spelar HV 71 för säsongens överlevnad borta mot Linköping.

Då gör Linus Söderström oväntad comeback efter säsongens många skador.

Nu berättar han om mardrömssäsongen där skadorna avlöst varandra.

– Hela säsongen har sett ut så här med skador och upp och ned. Det har varit skit rätt länge, säger han.

Efter succésäsongen förra vintern där Linus Söderström spelade på en otroligt hög nivå med 1,34 insläppta mål per match och en räddningsprocent på 94,3 i grundserien för att sedan storspela även i slutspelet där han blev guldhjälte så har årets säsong varit tyngre.

Med skador som avlöst varandra har målvaktsstjärnan bara hunnit spela 14 matcher för HV71 under säsongen och under dessa matcher har han släppt in i snitt 2,79 mål per match med en räddningsprocent under 90 procent.

Den senaste tiden har han inte kunnat spela alls - och i måndags följde han den första åttondelsfinalen från läktaren.

Vid kvällens bortamöte med Linköping är dock Söderström tillbaka i laget - och petar Felix Sandström som vaktade kassen i första matchen.

– Det är jättejobbigt. De två värsta sakerna som finns är att spela halvskadad eller att vara skadad och inte kunna påverka. Det är jobbigt i ett slutspel när man vet från förra året hur det var att spela. Det är det roligaste som finns, säger han och fortsätter:

– Men hela säsongen har sett ut så här med skador och upp och ned. Det har varit skit rätt länge, så det är bara att försöka se positivt på det.

Hur är din status?

– Jag vill inte kommentera det faktiskt. 

"Det är inte optimalt"

När SportExpressen träffar Linus Söderström så har han just varit med på en full isträning med laget på tisdagen, en dag efter förlustmatchen mot Linköping och en dag före returen i Linköping.

Målvaktsstjärnan är själv inte allt för optimistisk gällande spel i veckan.

– Det är bara att hoppas att kroppen känns bättre snart, i ett slutspel kan allt hända och plötsligt känns kroppen bättre samtidigt som de två andra målvakterna är skadade och då ska jag spela.

Hur tuff har den här säsongen med alla skador varit?

– En säsong handlar ju mest om utveckling i min ålder, och det får man genom att vara frisk och spela matcher. Jag spelade mot Luleå, sen mot Djurgården kändes det sisådär och sen var jag skadad igen. Det är inte optimalt men det beskriver lite hur säsongen har varit. 

"Åkte dit med två skador"

För att rehabilitera sina skador valde New York Islanders, som äger Söderströms rättigheter, att plocka över honom till New York där han fick genomgå läkarvård i NHL-klubbens faciliteter.  

– De vill ju bara mitt bästa och det är att bli helt frisk, på så sätt var jag tacksam för att vara där. Jag åkte dit med två skador och kom hem med noll.

Vad gav det dig?

– Jag blev frisk på de platser där jag hade ont och de känns bra nu.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag