Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det här kan avgöra ödet för slutspelen”

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Regeringen har beslutat att stoppa evenemang med fler än 500 deltagare.

Ett beslut som slår hårt mot ishockeyn.

Klockan 20:00 håller SHL:s 14 klubbdirektörer ett nytt extrainsatt möte där slutspelets öde kan avgöras.

Dagens, ja till och med säsongens, största sportnyhet har i dag slagit ned i Sverige då regeringen beslutat att följa folkhälsomyndighetens råd att stänga alla evenemang med fler än 500 deltagare.

Ett beslut som betyder att det stundande slutspelet i SHL och SDHL samt kvalspelen i Hockeyallsvenskan kommer att behöva genomföras bakom stängda dörrar och utan publik om matcherna ska spelas. SHL har ännu inte beslutat om de vill fullfölja säsongen eller följa i andra europeiska ligors fotspår och helt ställa in säsongen.

Klockan 20:00 i kväll har klubbarnas 14 klubbdirektörer ett extrainsatt möte som kan komma att avgöra ödet för vårens matcher. 

Drabbar lagen i finalserien hårt: ”Osannolik situation”

Det är inte bara lagen i SHL som drabbas av beskedet. Som bekant stoppas publiken även från SDHL-finalerna i Jönköping till helgen, och finalserien i Hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Modo får nu helt andra förutsättningar.

Båda lagen har sålt slut på sina biljetter till finalen och fullproppade arenor har väntat på lagen men nu blir det inte så. När SportExpressen når Björklövens vd, Anders Blomberg, är han oroad över beskedet.

– Ja, shit. Det är ju en osannolik situation det här. Man känner sig faktiskt rätt tom just nu.

Er finalserie hade ju kunnat säkra rejält med slantar för både er och Modo, blir det här en hård smäll ekonomiskt?

– Ja, det blir det ju. Det är tidernas finalfest med utsålda läktare och bra matcher, sen händer det här. Det känns så fruktansvärt trist och givetvis kommer vi lida ekonomiskt av förlorade intäkter.

Är ni rädda att ni inte kommer få kvala till SHL nu?

– Vi utgår från att det blir kvalmatcher men vet ju inte något mer just nu och vet kanske inte heller vad vi ska förvänta oss. Det ligger inte i våra händer helt heller så det känns väldigt ovisst. Vi ska sätta oss ned i möten och diskutera alla olika scenarion nu.

Modos vd om beskedet: ”Jobbar efter direktiv som finns”

Johan Widebro, vd i Modo Hockey, om dagens besked:

Hur tänker ni kring regeringens beslut att förbjuda sammankomster på mer än 500 personer? 

– Jag kan säga så här, vi jobbar efter de direktiv vi får från hockeyallsvenskan, som i sin tur får direktiv från svenska ishockeyförbundet. Så vi väntar på besked därifrån nu.

Hur tänker du kring att ni kanske tvingas spela utan publik imorgon. 

– Jag ser ingen anledning till att kommentera det i nuläget, utan vi jobbar efter de direktiv som finns.

Känner du någon oro kring att säsongen kan bli inställd? 

– Det går inte att spekulera i. Direktiven är just nu att vi ska spela hockeymatch i morgon och det är det vi planerar för.