Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Det här är det värsta jag någonsin har gjort"

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Libor Hudacek stod för säsongens värsta överfall i SHL när han högg ner Ludvig Elvenes.

Ett dygn efter attacken är slovaken ångerfull - och vill be om ursäkt.

– Det här är det värsta jag gjort under karriären, säger Hudacek till NWT

Dagen efter skandalen i Ängelholm tränade Libor Hudacek med sina lagkamrater i Färjestad. Men något spel i den avslutande grundserieomgången blir det inte. 

Slovaken stängdes under fredagen av i fem matcher - själv trodde Hudacek på en matchs avstängning. Dessutom tvingas han böta 39 100 kronor.

– Jag har sett händelsen på video. Jag slog honom ju inte på armarna utan på benen och där är vi skyddade, säger Libor Hudacek. 

 

LÄS OCKSÅ: Kan straffas av FBK: "Ser inte alls bra ut" 

 

Libor Hudacek: "Fulaste jag gjort"

Trots det erkänner han att slashingen på Ludvig Elvenes är det fulaste han gjort under sin hockeykarriär. 

– Ett väldigt galet beslut av mig. Normalt har jag inte många utvisningsminuter per säsong och har aldrig varit avstängd tidigare under karriären. Det var dåligt av mig men jag tycker inte det var värt fem minuter och game utan det skulle ha varit 2+10 minuter, säger Hudacek till NWT. 

Efter matchen i Ängelholm tog Färjestads sportchef Peter Jakobsson ett snack med Hudacek. Men dagen efter incidenten ville Jakobsson inte berätta vad man sade till varandra. 

Direkt efter matchen mot Rögle öppnade dock Peter Jakobsson för att stänga av Libor Hudacek internt, och inte nöja sig med det straff som disciplinnämnden utdömer. 

– Vi får titta på det mer och se vad de som bestämmer säger så får vi ta beslut efter det. Det är klart det inte alls ser bra ut, sa Jakobsson under torsdagskvällen. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!