Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNFoto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
 Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

"Det här är det värsta jag någonsin har gjort"

Publicerad

Libor Hudacek stod för säsongens värsta överfall i SHL när han högg ner Ludvig Elvenes.

Ett dygn efter attacken är slovaken ångerfull - och vill be om ursäkt.

– Det här är det värsta jag gjort under karriären, säger Hudacek till NWT

Dagen efter skandalen i Ängelholm tränade Libor Hudacek med sina lagkamrater i Färjestad. Men något spel i den avslutande grundserieomgången blir det inte. 

Slovaken stängdes under fredagen av i fem matcher - själv trodde Hudacek på en matchs avstängning. Dessutom tvingas han böta 39 100 kronor.

– Jag har sett händelsen på video. Jag slog honom ju inte på armarna utan på benen och där är vi skyddade, säger Libor Hudacek. 

 

LÄS OCKSÅ: Kan straffas av FBK: "Ser inte alls bra ut" 

 

Libor Hudacek: "Fulaste jag gjort"

Trots det erkänner han att slashingen på Ludvig Elvenes är det fulaste han gjort under sin hockeykarriär. 

– Ett väldigt galet beslut av mig. Normalt har jag inte många utvisningsminuter per säsong och har aldrig varit avstängd tidigare under karriären. Det var dåligt av mig men jag tycker inte det var värt fem minuter och game utan det skulle ha varit 2+10 minuter, säger Hudacek till NWT. 

Efter matchen i Ängelholm tog Färjestads sportchef Peter Jakobsson ett snack med Hudacek. Men dagen efter incidenten ville Jakobsson inte berätta vad man sade till varandra. 

Direkt efter matchen mot Rögle öppnade dock Peter Jakobsson för att stänga av Libor Hudacek internt, och inte nöja sig med det straff som disciplinnämnden utdömer. 

– Vi får titta på det mer och se vad de som bestämmer säger så får vi ta beslut efter det. Det är klart det inte alls ser bra ut, sa Jakobsson under torsdagskvällen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag