Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det funkade inte för någon av oss”

Anton Karlsson är tillbaka i LHC.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Backen bröt med HV tidigare i januari.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Trots en spelmässigt bra prestation så fick Anton Karlsson och LHC inte med sig någonting från Malmö.

I den första matchen för backen efter det abrupta slutet med HV 71 vann Redhawks med 3-2 trots enorm Linköpingsdominans. 

– Det smakar lite illa, säger Karlsson efter matchen.

Allt talade för LHC, men Redhawks utnyttjade sina chanser till max och slog östgötarna med 3-2 trots att skottstatistiken 31-17 i Linköpings favör talade sitt tydliga språk. 

Anton Karlsson, tillbaka i LHC efter ett abrupt avslut med HV 71, delade bilden efter matchen.

– Skotten talar för sig själva. Vi har lägen, särskilt i powerplay, att kunna kamma hem det här. Det svider och smakar lite illa när de får avgöra i powerplay trots att vi har chansen dessförinnan att kunna stänga matchen. Men sådan är hockeyn, det är för få matcher kvar för att bara lägga sig ner. Vi ska göra allt i vår makt att vända på det här, säger backen och fortsätter:

– Gubbarna sliter häcken av sig i varje byte och gör allt väldigt bra, vilket gör det extra surt när det inte lönar sig. Det är bara effektiviteten som inte är där i dag. Viljan är enormt stor och jag är stolt över att få vara med här och bidra.

Lämnade oväntat HV 71 

Det var på morgonen den 29 januari som Anton Karlsson hastigt och lustigt lämnade HV 71 och Jönköping för att komma tillbaka till klubben han representerade tidigare under hösten.

– Det är inte så mycket att orda om. Ibland funkar det inte och då får man byta miljö för att få det att lossna. Lyckligtvis kom jag till LHC och det är inte svårare än så. Det funkade inte för någon av parterna och det är inget unikt i hockeyvärlden, säger Karlsson om situationen.

Hur kom det sig att det blev just Linköping?

– De vet vad de vill ha ut av mig, det är nog en anledning till varför jag är här nu och att jag ville hit. Det är en förening som betyder oerhört mycket för mig och som har gett mig chansen att etablera mig som spelare. Då får och ska man betala tillbaka.