Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Det finns inte pengar till ett tränarbyte nu"

Mora förlorade mot Växjö.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Anders Forsberg.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Hans Wallson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

MORA. Mattias Karlin och Mikael Johansson fick sparken för snart två veckor sedan. Johan Rosén och Daniel Hermansson tog över, men effekten har uteblivit. Mora har nu sex raka förluster.

Nu dementerar klubbens blivande sportchef Anders Forsberg uppgifterna i tidningen Aftonbladet om att Hans Wallson skulle vara aktuell.

– Han kanske kommer för att vara snäll om vi frågar, säger Forsberg och skrattar.

Hans Wallson och Anders Forsberg känner varandra sedan tiden i Skellefteå, och Forsberg hyllar Wallson.

– Wallson är en fantastisk tränare, men ska jag gissa så sitter han fast i ett kontrakt som är värt väldigt mycket pengar, och sedan det finns skatteregler också om man ska hem. Jobbar man i den rikaste klubben i Europa utanför Ryssland så har man bra betalt, och det har inte Mora råd att betala. Jag kan dementera att han skulle vara aktuell, även om jag inte är insatt i allt ännu, säger Forsberg.

Blir det någon ytterligare förändring i båset överhuvudtaget?

– Jag tror inte att det finns pengar till att ta in någon av de som skulle kunna lyfta laget.

Hur stor del hade du i tränarbytet?

– Nästan ingen alls. Jag fick en fråga om min upplevelse av Mattias Karlin och Mikael Johansson, men jag hade varit med så kort tid så jag kunde inte bidra med något bra svar. Sen var det tvunget att göra ett tränarbyte, det hade kommit till ett läge där klubben kände att vi måste ändra det här.

Anders Forsberg hyllar Växjö

Hur ser du på lagets sex raka förluster?

– Så blir det ibland, det är lite förståeligt. Vi är på väg på en resa nu och då är det hårt för oss att möta ett lag som är så bra som Växjö. Även om vi gör en helt okej match så slår de oss i det mesta. Växjö är Europas bästa lag utanför KHL.

– Tittar man på tidigare matcher så finns det anledningar till varför det sett ut som det gjort, men vilka anledningar kan jag inte gå in på. Man vill alltid vinna varje match, men vi har en resa framför oss att göra för att bli riktigt bra. Det finns massor av kunskap och kvalitet i den här klubben för att behålla SHL-statusen, nu ska vi bara se till att det sker innan det är över.

Kommer ni hänga kvar via kval eller utan kval?

– Utan kval. Det känns som det. Min känsla är att vi har varit nere på vår botten och är på väg uppåt igen, säger Forsberg.

Officiellt tillträder du inte förrän 1 juli, kommer du att börja tidigare?

– Nej, jag kan inte göra det och jag får inte göra det. Det handlar om vissa överenskommelser men också gentemot min familj. Jag har försakat dem så mycket genom åren. 

– Men jag försöker åka ner på matcher och skaffa mig en bild av vad som händer när det går dåligt, men också vad som händer när det går bra, säger Anders Forsberg.