”Det där är rakt upp mellan benen”

Foto: C More

Skellefteå tog den fjärde raka segern i SHL när de vann mot Örebro med 2-1 – trots ett matchstraff i slutet.

– Det där är rakt upp mellan benen. Ebert har riktigt riktigt ont, säger kommentatorn Lars Lindberg i C More.

Skellefteå fortsätter att jaga första platsen. Nu är de ett steg närmare, efter 2-1-vinsten mot Örebro.

Hemmalaget tog ledningen tidigt, redan efter fyra minuter hittade kanadensaren Adam Mascherin nätet. Och han skulle hamna i rampljuset även i slutet av matchen – av andra anledningar.

Emil Larsson kvitterade innan den första perioden var över.

Den andra perioden blev en grinig tillställning med många dueller och fem utvisningar. Och med mindre än en minut kvar återtog Skellefteå ledningen via Rickard Hugg.

Matchstraff – efter klubba mellan benen

Kamperna fortsatte även in i den sista perioden. Mascherin kunde dock inte hålla igen, när han drog upp klubban mellan benen på Nick Ebert och fick ett matchstraff som konsekvens.

– Det där är rakt upp mellan benen. Ebert har riktigt riktigt ont, säger kommentatorn Lars Lindberg i C More och fortsätter:

– Direkt när domarna valde att ringa på det där märkte man på Skellefteåspelarna att det där kommer att kosta.

Men Skellefteå höll emot och vann tillslut med 2-1, deras fjärde raka seger i SHL. Målvakten Gustaf Lindvall var en stor anledning till att hemmalaget behöll ledningen matchen ut.

– Slutet av matchen… det var sjukt jobbigt, säger han i C More.

– Första perioden är ganska jämn, båda lagen får varsitt skitmål. Jag hade sjukt tur i dag bitvis, jag ser inte pucken framför mål. Stolparna är mina bästa vänner. Det var otroligt skönt sättet vi vinner på. Vi sliter otroligt mycket, och i slutet kom en sista anstormning och vi rider ut det också.