Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är två riktigt stabila pjäser som kommer in”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

LEKSAND. Leksand har precis noterat femte raka förlusten. 

Johan Fransson blickar nu fram emot torsdag, då backkollegorna Jonas Ahnelöv och Mattias Karlsson gör comeback.

– Det är två riktigt stabila pjäser som kommer in, inget snack om saken, säger Fransson.

Johan Fransson har svårt att sammanfatta lördagens match.

– Det är tusen tankar som snurrar. Vi ger dem för enkla mål, det är den största anledningen till att vi förlorar matchen, säger han.

Han är besviken, men inte helt nedslagen.

– Alla vill självklart vinna och bryta trenden inför ett fantastiskt stöd. Men det hade varit skillnad om vi hade varit utspelade i alla matcher. Men vi är på det klara med vad vi behöver förbättra, med lite finjusteringar hade vi lika gärna kunnat vinna alla fem och då hade vi varit i toppen av tabellen, så känns det, säger Johan Fransson.

På torsdag får han mer rutinerat sällskap i försvarsspelet. Då gör Jonas Ahnelöv och Mattias Karlsson comeback. Ahnelöv har varit febersjuk, men är på bättringsvägen. Karlsson är aktuell för sin första match efter operationen i våras.

– De unga backarna har gjort ett fantastiskt jobb, jag vill verkligen ge dem en eloge för det, men vi får tillbaka några viktiga spelare, säger Fransson.

Fransson: ”Vi har ett skönt lag”

Räcker det för att vända trenden?

– Jag vet inte det. Vi har ett skönt lag och en jäkla karaktär i laget. Men nu har vi fem raka torsk och alla blir berörda när det går dåligt. Laget är det största som finns i livet, efter familjen. Det är som en andra familj som man åker till varje dag. Men det är som med livet, det går upp och ner. Det vore faktiskt tråkigt om allt gick precis som man hade tänkt sig.

– Jag är inte orolig, vi har ändå en positiv känsla i truppen och om vi finjusterar några mindre detaljer och släpper in något färre billiga mål, så kommer det vända snart. Vi kan inte åka ut på torsdag, i mina hemtrakter, och tänka ”tänk om sjätte raka kommer”. Det handlar bara om att åka ut och lira och ha kul. Alla jobbar kopiöst för att vi ska nå framgång och vi kommer dit, tror Fransson.