Tommy Samuelsson. Foto: C MoreTommy Samuelsson. Foto: C More
Tommy Samuelsson. Foto: C More
Patrik Westberg Foto: C MorePatrik Westberg Foto: C More
Patrik Westberg Foto: C More

"Det är inte storleken som har betydelse..."

Publicerad

Inför segermatchen mot Malmö Redhawks intervjuades Färjestadstränaren Tommy Samuelsson om Oskar Steen, och kallade honom "liten och kaxig".

– Oftast är det ju inte storleken som har betydelse utan det är ju om du är först in och först ut, förklarade Samuelsson i C Mores sändning.

En beskrivning som fick Patrik Westberg att brista ut i skratt.

– Det är en klassiker Tommy, säger han.

Inför matchen mot Malmö Redhawks hade Färjestadstränaren Tommy Samuelsson komponerat ihop en ungdomskedja med Oskar Steen, Rasmus Asplund och Joel Eriksson.

I intervjun innan drabbningen fick han frågor om de tre ungdomarna, och hyllade då kedjan.

– Vad de bidrar med är frejdighet och intensitet. De är orädda. Unga och frejdiga, det är det som är det intressanta med dem, säger Samuelsson i C Mores sändning.

Samuelsson: "Inte storleken som har betydelse"

Därefter gick tränaren in på spelarna en och en, och till sist beskrev han Steen.

– Liten, kaxig, kan gå både center och ytterforward. Bra på rören, kommenterar Samuelsson.

C Mores reporter replikerade direkt att "liten och kaxig" lät som en beskrivning av tränaren själv, som med ett skratt förklarade vad han menar.

– Oftast är det ju inte storleken som har betydelse utan det är ju om du är först in och först ut, det är det som räknas, säger Samuelsson.

Westberg: "Det är en klassiker"

Och då fick kommentatorn Patrik Westberg svårt att hålla sig för skratt när han skulle ta över i studion efter intervjun.

– Ja, hur ska vi landa det?, säger Westberg och skrattar gott åt Samuelssons beskrivning.

– Det är en klassiker Tommy, utbrister Westberg.

Färjestad vann till slut matchen med 3-2 efter straffar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag