Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är fortsatt svart för Brynäs”

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Det blev en dramatisk tillställning i Skellefteå när Brynäs var på besök.

Det uträknade bottenlaget från Gävle kom tillbaka flera gånger.

Men i förlängningen var Skellefteå numret större och skrev slutresultatet till 6-5. 

Jonathan Johnson spräckte målnollan i den första perioden efter en vacker framspelning singerad Oscar Möller. Men bortalaget var inte sena på att svara. Oskar Kvist kunde efter en vunnen teckning vända upp och sätta 1-1. Hans första SHL-mål.

I den andra perioden var det Brynäs som fortsatte hitta nät. Simon Bertilsson tryckte dit ett slagskott i powerplay och Gävlelaget tog ledningen för första gången i matchen. Några sekvenser senare hade de möjligheten att utöka, men missade öppet mål.

Istället gjorde Joakim Lindström det han är bra på. Skellefteåspelaren lurade försvararen ner på isen för att placera pucken högt bakom Andrén och innan den sista periodpausen fick också Jonathan Johnson pucken över mållinjen.

Matchstraff efter klubba i ansiktet

Den sista perioden startade med en avblåsning direkt. Hemmalagets Tyler Morley satte en klubba rakt i Anton Rödins ansikte. Domaren blåste för matchstraff.

Trots att Brynäs då var i numerärt överläge i hela fem minuter lyckades de inte utnyttja möjligheten. I stället utökade SAIK sin ledning. 

– Det är fortsatt svart svart för Brynäs, säger C Mores Lasse Granqvist efter Jesper Frödéns 4-2-mål.

Ett minst sagt uträknat Brynäs kom då återigen tillbaka – två gånger om. Patrik Berglund reducerade och minuten senare satte Tomi Sallinen 4-4.

Skellefteå tog sedan tillbaka ledningen, men med två minuter kvar av matchen svängde det igen och bortalaget kvitterade på nytt.

Frödén matchhjälte i förlängningen

Något avgörande kom inte under ordinarie matchtid. Istället krävdes förlängning och där var Skellefteå numret större. Frödén satte 6-5, vilket innebar lagets första seger efter två raka förluster den här veckan.

För Brynäs del betyder förlusten att svackan i SHL fortsätter. Laget har nu förlorat tio av sina elva senaste matcher.