Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är ett av mina favoritmotstånd”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

ÖREBRO. Fyra möten mot Växjö under säsongen – fem mål för Robin Kovacs.

Nu väntar semifinal mot just seriesegrarna från Småland. 

– Det är ett av mina favoritmotstånd, säger Robin Kovacs.

Örebro, Växjö och Rögle slog ut sina kvartsfinalmotståndare med 4-0 i matcher.

Och är redan nu, med en vecka till start, klart för semifinal.

– Det har varit mycket matcher, fyra matcher på fem dagar. Man känner lite skavanker, lite blåmärken... det är skönt att kunna vila nu och fokusera framåt, säger Robin Kovacs.

Under gårdagen skickade Emil Larsson ut Leksand med ett övertidsmål och Örebro kunde skriva historia med att ta sig till semifinal.

– Otroligt skönt, vi visste att det skulle vara en tuff match i går, det vart det också. Det var ända in i kaklet kan man säga, säger Kovacs.

Ni har ändå skrivit historia?

– Klubben har inte varit i SHL länge, det är alltid roligt att skriva historia oavsett var man är. Vi ska göra något bra utav det här och gå långt.

Slog ut tredjeplacerade Leksand: ”Trott på oss själva”

6-1. 2-1. 7-1. 2-1.

Resultaten talar sitt eget språk och Örebro, som slutade på en sjätteplats i serien slog ut säsongens största positiva överraskning – Leksand.

– Vi sa väl någonstans innan att vi alltid har trott på oss själva. Vi är ett riktigt bra lag, vi har haft ett litet övertag mot dem under säsongen också, vi visste att om vi gör det vi ska så kan vi såra dem och det tycker jag att vi gjorde här i fyra raka matcher.

Efter matchen var Jon Knuts inne på innebörden av ”slutspelshockey” och att det kanske var det som spökade för Leksand.

Men det trivs Örebro med.

– Vi kanske inte har så många som har varit med tidigare och spelat slutspel men vi är några stycken som har spelat och gillar när det väl börjar gälla lite, säger Kovacs.

Han fortsätter berätta om sin prestation:

– Jag har absolut mer i mig. Jag kanske inte fick ut allt poängmässigt mot Leksand, men jag tycker ändå att jag jobbar bra. Vi har en bra kemi i vår kedja, vi har ändå legat bakom mycket i de här matcherna och så länge man krigar på så kommer det att komma. Så länge vi vinner och går vidare är nöjd.

Hur ser du på Växjö som motståndare?

– Det blir tufft, de är ett topplag. De vann serien och är ruggigt bra. Men det är en av mina favoritmotståndare i serien så det passar mig ganska bra.

Ja, fem mål på fyra matcher mot Växjö den här säsongen har det blivit för Robin Kovacs. Den 22 april startar semifinalen nere i Växjö, som spelas bäst av fem.