Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det var Björn som gick in och pratade”

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

LEKSAND/STOCKHOLM. Martin Karlsson sågade lagkamraterna när Leksand låg under med 2-0 hemma mot Djurgården. 

Då vaknade Dalalaget. 

LIF vände och vann med 3-2 efter förlängningsdrama. 

– Det var Björn som gick in och pratade inför tredje, säger lagkaptenen Patrik Zackrisson.

Det var Leksand som inledde matchen piggast. Dalalaget kom till chans efter chans men Niklas Svedberg var som en vägg och stod emot. Med ett par minuter kvar av den första perioden fick LIF ett gyllne läge men pucken dansade på mållinjen och ut. Domarteamet ringde på situationen och vevade repris efter repris. Till slut: inget mål.

Djurgården, som saknade Dick Axelsson, tog ledningen genom William Eklund strax före periodvilan. 

”Djurgården är bättre på allt”

I den andra perioden utökade DIF till 2-0. Den här gången var det supertalangen Alexander Holtz som tog emot pucken och prickade snyggt in 2-0. 

– Hela laget jobbar stenhårt. Nu gäller det att vi kör in hela vägen. Jag försökte mig på en tittfint så det är skönt att det gick vägen den här gången, säger William Eklund. 

– Det är en riktig pissperiod vi gör. Djurgården är bättre än oss på allt. Vi spelar en och en i stället för att spela tillsammans. Jag tycker att vi släpper våran plan alldeles för enkelt, säger LIF-spelaren i C more. 

Karlssons hårda ord gav effekt. För direkt i den tredje perioden reducerade LIF till 2-1. Målskytt: Peter Cehlarik. Med sju minuter kvar av matchen satte Marek Hrivik 2-2. Matchen avgjordes sedan i förlängningen när Carter Camper var kylig och satte 3-2 bakom en chanslös Niklas Svedberg. 

– En stor och viktig poäng för oss. Det var inte vår bästa match men det är skönt att vi ändå vinner, säger Camper. 

Djurgårdens Robin Norell:

– Inför tredje tycker jag att vi ger bort det lite. Vi slänger lite onödiga puckar och de får in två mål. Det är tråkigt, men samtidigt, det är en del av hockeyn att det svänger och det gäller att spela i tre perioder. 

Zackrisson: ”Vi var inte där som vi ville”

Leksands Patrick Zackrisson:

– I tredje knyter vi näven i fickan och spelar i som vi vill spela, och kommer fem man ihop. Då kommer vi tillbaka. När matchen är som den är får vi vara nöjda med två poäng.

Vem höjde rösten i paus, du som kapten eller tränare Björn Hellkvist?

– Det var Björn som gick in och pratade inför tredje och förklarade hur han vill att vi ska spela, säger Zackrisson och rodnar.

Hur känner man som kapten?

– Alla känner att vi inte var där som vi ville, alla åker runt och försöker, vi kom inte ut som fem man, utan det blev spretigt, otajmat och ojämnt. Alla försöker så gott de kan men vi gör det inte tillsammans, i tredje började vi hjälpa varandra.

Hur tryggt är det att ha förstafemman som kan leverera i en period?

– Det är en fantastisk kedja och det är så klart skönt att ha dem, men vi andra försöker också att bidra. Klart att det är en trygghet i laget att veta att vi har den spetsen.

Vad tar ni med er till bortamatchen mot Luleå på torsdag?

– Att vi spelar som en femma ihop när vi är på isen och vågar ligga kvar i de positionerna vi kommit överens om och inte bli fega. Då får vi köra kortare byten om vi inte orkar, så kanske det räcker att Björn förklarar innan hur han vill att vi ska spela.