Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Det är det värsta som kan hända"

Erik Forssell.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Erik Forssell med familj går just nu sin viktigaste kamp i livet. 

Och för att visa sitt stöd startade gruppen "Skellefteå AIK fans" en insamling till Barncancerfonden - en summa som stannade på 47 200 kronor.

Nu hyllas initiativet av Erik Forssells gamla lagkompisar i Skellefteå. 

– Fantastiskt initiativ men det är fruktansvärt det som har hänt. Man får perspektiv på saker och ting, säger lagkapten Pontus Petterström.

Det blev totalt nio säsonger i Skellefteå AIK där Erik Forssell också hann med att vinna två guld - och skaffa sig vänner för livet. 

Vänner som nu hamnat i chock efter att beskedet om Eriks dotter, som har cancer, nått dem. Pontus Petterström, som är en av de i dagens Skellefteå AIK som spelat flest säsonger med Erik, blir märkbart tagen och har svårt att finna ord efter torsdagens match i Linköping när han får höra att supportrar samlat ihop 47 200 till Barncancerfonden.


LÄS OCKSÅ: Erik Forssell tar timeout efter dotterns cancer

– Fantastiskt initiativ men det är fruktansvärt det som har hänt, fy fan. Man får perspektiv på saker och ting, jag önskar all lycka till familjen Forssell och ber till gudarna att allt går bra. 

Svårt att fokusera på hockeyn när något sånt här händer?

– Man blir ju påverkad. Så är det ju, men håller alla tummar och tår för att det ska gå bra. Det är stark vilja i familjen Forssell. 

Holloway: "Jag blev chockad. Värsta som kan hända"

När Skellefteå vann två raka SM-guld 2013 och 2014 så firade Bud Holloway och Erik Forssell gulden ihop. 

Nu är de rivaler då Forssell återfinns i Malmö Redhawks.

Men rivaliteten betyder ingenting just nu - ishockeyn är inte alltid det viktigaste...

– Jag blev chockad när jag fick höra det. Det är det värsta som kan hända, cancer är en fruktansvärd sjukdom. Jag kunde knappt tro mina ögon när jag läste det. Jag spelade med ”Forre” i flera år och träffade såväl hans fru som hans barn. Det får en att tänka på vad som är viktigt i livet, säger Holloway och fortsätter:

– Det får en att tänka över varje sekund man har i livet, förhoppningsvis så hinner de förhindra cancern i tid. 

Supportrar samlar ihop nästan 50 000 kronor. Vad betyder ett sånt initiativ för dig?

– Det är så fint gjort av fansen att göra den insamlingen, det visar hur mycket kärlek som finns.

Ska sända blommor till familjen Forssell

Facebookgruppen "Skellefteå AIK fans", som vid dags dato har över 3 700 följare, agerade per omgående efter att den tragiska nyheten nådde dem. 

Elin Nyström, som är administratör i gruppen, la ut ett inlägg där hon skrev att de skulle skicka blommor till familjen Forssell och om någon ville bidra med en peng så var det frivilligt att skänka. 

När insamlingen avslutades klockan 18:00 på torsdagen så hade totalt 47 200 kronor skickats in - pengar som nu kommer att gå till en blombukett till familjen, och kvarvarande pengar skickas till Barncancerfonden. 

Ett initiativ som hyllas av Bert Robertsson och Pär Lindholm:

– Det är ju fantastiskt. Det är en solidarisk handling. Erik och hans familj är människor vi bryr oss väldigt mycket om. Vi stöttar det initiativet och hoppas på alla sätt och vis att det går bra, säger Skellefteås tränare och får medhåll av Pär Lindholm:

– Det han och familjen har drabbats av är det ingen som vill drabbas av. Det är fint att så många hjälper till och stöttar, vi får hoppas det går bra. Det är hemskt.