Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Derek Ryan nobbar flera SHL-klubbar

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN
Foto: Johan Bernström

Derek Ryan hade flera anbud från SHL-klubbar.

Men succéamerikanen är inte sugen på en återkomst till Sverige.

– Pengarna är lite bättre i Schweiz och Ryssland, säger han till NSD:s reporter Henrik Danielsson.

Efter några år i den österrikiska hockeyligan kom Derek Ryan till Örebro HK säsongen 2014-15 - och succén var monumental.

Inget kunde få stopp på amerikanen som stod för hela 60 poäng på 55 matcher. Örebro ville självklart behålla Ryan efter den säsongen, men han valde att pröva lyckan i NHL och Carolina Hurricanes. Där lyckades han dock inte ta en ordinarie plats och spelade endast sex matcher med dem.

Resten av tiden spelade han med deras AHL-lag Charlotte Checkers.

Därför nobbar Ryan Sverige

Nu finns det återigen frågetecken kring var Ryan spelar nästa säsong - men klart är att flera SHL-klubbar varit sugna på att locka tillbaka honom till Sverige.

Till NSD:s reporter Henrik Danielsson säger Ryan att hans agent talat med bland andra Frölunda, HV 71 och Örebro. Han tillägger att Frölunda dessutom kommit med ett konkret anbud.

Trots det så ser det inte ut att bli någon återkomst i SHL för Ryan. I samma intervju förklarar 29-åringen att även om han tycker att kvalitén på livet i Sverige är bra så finns det annat som lockar.

– Om jag inte får ett kontrakt i Nordamerika som känns rimligt blir det mest troligt Schweiz eller Ryssland. pengarna är lite bättre i Schweiz och Ryssland. Sverige var ett alternativ i början, men jag, min familj och min agent tänkte att vid den här tiden i min karriär så föredrar jag Schweiz om jag ska tillbaka till Europa. Jag har inte spelat där, jag har hört mycket gott om det och pengarna är lite bättre, säger han.