Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dennis Everberg målskytt direkt för Rögle – besegrade Skellefteå i första kvarten

Dennis Everberg.
Foto: ERLAND SEGERSTEDT / TT / TT NYHETSBYRÅN
Joakim Lindström och SKellefteå föll.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

De tog sig till kvartsfinal efter att ha spelat åttondelsfinal.

Då visade Dennis Everberg vägen för Rögle i sin comeback och ledde dem till en seger mot Skellefteå med 3–2.

Dennis Everberg var tillbaka i laguppställningen för Rögle. Då satte han avtryck direkt i den första kvartsfinalen mot Skellefteå.

För det tog bara 1.02 innan han stänkte dit 1–0-målet för bortalaget med ett rappt avslut bakom Linus Söderström. Därmed var succécomebacken ett faktum och ledningen stod sig perioden ut.

– Det är bra jobb innan där... sen lämnar han en liten lucka och då är det bara att dra den där. Vi har bra intensitet, så det är bara att fortsätta. Vi visste att de skulle komma ut hårt, säger Everberg i C More.

Väl i den andra perioden jagade hemmalaget en kvittering.

Den kom också, även om det dröjde.

För i powerplay, med endast 18 sekunder kvar av perioden, styrde Filip Sandberg in 1–1-målet.

Målskytt: Filip Sandberg.

– Vi skapar bra momentum. Vi vet att vi är starka... det var skönt att sätta dit den så klart. Vi har en på mållinjen, men det här var skönt. Det är viktigt när det är så tajt, sade målskytten i C More efter mellanakten.

Väl i den tredje återtog, och utökade, Rögle sin ledning. Detta efter mål av två Adam. Först var det backen Engström som satte ledningsmålet, innan forwarden Edström utökade.

Men närmare än en reducering sent i den tredje perioden kom sedan inte Skellefteå. Därmed tog Rögle ledningen i SM-kvartsfinalserien.

– Jag tänkte att jag skulle finta att jag skulle passa till min medspelare som jag har med mig. Sen går han ned lite och så gick pucken in, sade Engström efter segern.