Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅNFoto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN
 Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN

"Den farligaste smällen jag har varit med om..."

Publicerad

Daniel Paille fick en praktsmäll från Thomas Larkin.

Nu har Brynäs-stjärnan krävt att Larkin ska få ett hårdare straff än utdömt. 

"Jag vill att den här spelaren hålls ansvarig och straffas för sina handlingar", skriver Paille i ett öppet brev publicerat på Brynäs hemsida. 

 

BRYNÄS HOT: KAN BOJKOTTA CHL

 

Adler-Mannheims Thomas Larkins överfall på Brynässpelaren Daniel Paille gjorde honom till en av hockeyns mest kontroversiella personer just nu. Paille kunde inte spela vidare matchen och fick ledas av isen. 

Nu har Paille sagt sitt om händelsen, i ett öppet brev publicerat på Brynäs hemsida. Och han är inte nådig mot Larkin.

Pailles första ord

"Under de fjorton år som jag har spelat hockey professionellt, så har jag varit med om hjärnskakningar förut, men den här smällen är den farligaste jag har varit med om under min långa karriär", skriver Paille. 

 

LÄS MER: Brynäs hotar bojkotta hela CHL

 

Paille är även kritisk mot CHL:s beslut att ge en relativt kort avstängning, fyra matcher, till Larkin. 

"Han ska hållas ansvarig"

"Det är uppenbart att spelarnas säkerhet och sportens integritet inte är något de prioriterar. Jag vill att den här spelaren hålls ansvarig och straffas för sina handlingar, så att han inte gör det här igen och utsätter andra spelare för risker", skriver Paille. 

Paille trycker på att Larkin borde stängas av även i det tyska ligaspelet.

"En spelare som spelar med respekt gör sitt bästa för att undvika att attackera en spelare i en sårbar situation och tar det försiktigare, även om det funnits spänningar mellan spelarna tidigare", skriver Paille. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag